2 eerste plaatsen tijdens selectiewedstrijd ZK

Zaterdag 18 januari jl. werd bij De Kroo Ruitersport te Nieuw- en Sint Joosland de laatste selectiewedstrijd voor het Zeeuws Kampioenschap gehouden. Jessica verscheen in de klasse Z1 in de ring met Balorig Z, Chantal kwam in de klasse Z2 in de ring met Alatrichta N.

Jessica: “Ik was erg tevreden over de zijgangen en kreeg daar ook achten voor. Het totale beeld tijdens de proef was constant, ik had alleen graag nog wat meer gedragenheid willen laten zien. Daar gaan we de komende week weer aan werken.”

Chantal: “Het was voor Alatrichta N nog maar haar 2e wedstrijd in het Z2, maar ze was toch al meer bevestigd dan de 1e wedstrijd. Ze liet zich fijn bewerken en toonde al mooie stukken in de proef. Jammer dat we in de wissels nog wat spanning hadden, maar dat is een kwestie van meer ervaring krijgen.”

Jessica en Balorig Z werden eerste met 67.4%, Chantal en Alatrichta N werden ook eerste, zij scoorden 63.7%. Beide combinaties zijn daarmee geplaatst voor het Zeeuws kampioenschap, welke verreden wordt op 8 en 9 februari a.s. eveneens bij De Kroo Ruitersport.

Aanstaand weekend staat voor de tweeling in het teken van Masters of Dressage, wat hét indoor dressuurevenement van Zeeland is. Deze vijfde editie zal bestaan uit vier dagen dressuursport met hoogtepunten op zaterdagavond en een fantastisch programma op zondag.

Klik hier voor het programma van Masters of Dressage.