Pittige leerschool Subli Breda

Chantal kwam met 2 paarden aan de start in een Subli wedstrijd in Breda. Bij aankomst bleek het wedstrijdterrein op zijn zachtst gezegd ‘aardig aangekleed’ te zijn; kort naast de ring stonden zo’n 15 tenten en een stuk of 25 vlaggen. Alsof dat nog niet genoeg was, lag naast de wedstrijdring het losrijterrein voor aanspanningen en ook de springring ontbrak niet op deze wedstrijddag. Een pittige leerschool voor de nog jonge paarden Digo en Don’t Worry N.

Digo, die nog niet heel veel heeft gezien, werd fris en een tikkeltje stout van alle hectiek.

Chantal kreeg beide paarden niet volledig onder controle en kon daardoor de oefeningen niet afwerken zoals ze zou willen. Toch wist ze met Don’t Worry N een mooie 2e plaats te bemachtigen met een score van 68 punten en het fraaie jurycommentaar ‘paard heeft veel kwaliteit en een sterke manier van bewegen.’

Digo was ook in de ring heel bang en Chantal had haar handen vol aan hem. De score van 61.8 punten kwam daardoor niet geheel onverwacht. Chantal: “Digo was doodsbang en daardoor niet aan de hulpen. Dat is natuurlijk erg jammer, maar het is een goede ervaring en hij kan hier heel veel van leren.” Het jurycommentaar bij Digo luidde ‘ Door zijn spanning niet goed te beoordelen, maar we denken een paard met kwaliteit’.

Eind van de middag keerde Dressuurstal Nijpjes met beide paarden huiswaarts. Laatstgenoemden zijn een flinke ervaring rijker en vast en zeker blij weer te mogen genieten van de rust in het Zeeuwse. Dik verdiend heren!