Gisteren, 19 juni, was het een benauwde warme dag. Dressuurstal Nijpjes nam deze zomeravond deel aan de wedstrijd bij de Kroo.
Zij kwamen met drie verschillende paarden aan de start: Don’t worry N, Sambucco en Balorig.

Voor Don’t Worry was dit de eerste wedstrijd in de basissport, hij kwam samen met Chantal aan de start in de klasse M1. Op de trailer was hij erg braaf en kwam ook ontspannen aan op het wedstrijdterrein. In de eerste proef behaalde hij 201 punten en in de tweede proef had hij wat last van spanning door de borden aan de rand van de ring, hier behaalde hij 189 punten. Voor de zijgangen scoorde de ruin 8en.
Chantal: ‘Ik ben erg tevreden over de proeven, Don’t Worry was voor de eerste keer van huis en je ziet dat hij nog wel wat meer wedstrijdervaring mag krijgen. De ruin is een mooie verschijning om te zien en toont een goede gedragenheid. Ik ben erg trots dat we zo’n paard in ons bezit hebben.’

Ook Sambucco kwam aan de start met Jessica in de klasse M1. Zij scoorden twee mooie scores van 201 en 205 punten. De zwarte ruin liet een gedragen proef zien en vooral de galop ging erg fijn.
Jessica: ‘Ik heb met Sambucco twee fijne proeven gereden, hij bleef mooi bovenin en had een goede losgelatenheid!’

Ten slotte kwam Balorig voor de eerste keer in de klasse Z1 aan de start. De ruin deed goed zijn best en behaalde een mooi puntentotaal van 217 punten, die goed was voor een eerste plek! De proef was erg correct gereden en het totale beeld was mooi een constant.
Jessica: ‘Ik ben erg tevreden over de progressie die we de laatste tijd hebben gemaakt, we lieten tijdens de proef weinig steekjes vallen. Balorig is echt een stoere verschijning!’