Vandaag waren de Nederlandse Kampioenschappen in Wanroy. Jessica en Vigo, die eerder Zeeuws Kampioen werden in het Z1, kwamen vanochtend vroeg al aan de start.

In de eerste proef reed Jessica de dansende Vigo naar een score van 66.5%, wat goed was voor een tweede plaats en een startplaats voor de finale proef. In de finale proef voelde Vigo wederom fijn aan en dit resulteerde uiteindelijk in de bronzen medaille!

Jessica: “Vigo was super! We zijn heel trots op hem, dit was zijn 7e wedstrijd in het Z1 en nu al brons op het NK! Vigo kwam vorig jaar februari bij ons in training en enige tijd later hebben we hem aangekocht. Het is een zeer lichtvoetig paard dat graag voor je werkt. Deze bronzen medaille is extra speciaal omdat wij hem binnen deze korte tijd volledig zelf hebben opgeleid. Dit toont wel aan hoe slim en talentvol hij is.”

Met deze bronzen medaille sluiten Jessica en Vigo het indoorseizoen voor Dressuurstal Nijpjes in stijl af. Eerder in dit indoorseizoen behaalde Jessica al het Zeeuws Kampioenschap Z1 met Vigo, het Zeeuws Reservekampioenschap Z2 met William en Chantal behaalde een zesde plaats op het NK ZZ-Zwaar met U’ve It.