Afgelopen vrijdag werd op Stal de Kroo de IBOP prestatie aanlegtest gehouden. De gehele dag stond in teken van de aanlegtest. Dit is een eendaagse beoordeling waarbij een merrie door een eigen ruiter voorgereden kan worden. Een tweemansjury beoordeelt de merries op stap, draf, galop, souplesse, houding en balans, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard.

Chantal Nijpjes kwam hier aan start met die sjieke merrie Absolutely Fabulous (v. Gribaldi). Deze mooie merrie is in eigendom van Christianne Weijer. Ze toont veel aanleg voor de zijgangen en is vooral erg leergierig. Absolutely Fabulous staat sinds een paar weken bij Dressuurstal Nijpjes in training, en Chantal heeft al veel progressie bereikt. Tijdens de IBOP kon Chantal haar fijn bewerken, en de combinatie zetten een nette proef neer. Dit resulteerde daarom ook in een mooi puntentotaal van 75.5, hiermee slaagde de combinatie voor de IBOP.

Chantal: “Ik was erg tevreden over Absolutely Fabulous, ik kon er fijn aan rijden en ze bleef goed bij de les. Het is een leuk paard om mee te werken, ze heeft een werkwillig karakter en veel talent voor de zijgangen. Ik heb dit paard getraint met veel plezier, ik kijk met een goed gevoel terug op onze training en de IBOP. ‘

Niet alleen op de IBOP presteerde Absolutely Fabulous goed, een dag later maakte ze met haar eigenaresse hun debuut in de klasse L1. Deze werd door de combinatie gewonnen met een totaalscore van maarliefst 69,67%! Christianne volgt nu verdere instructie bij Dressuurstal Nijpjes.

Dressuurstal Nijpjes feliciteerd Christianne Weijer met deze goede resultaten!

Chantal Nijpjes en Absolutely Fabulous