Op vrijdag 10 augustus stonden de Zeeuws Kampioenschappen gepland op Stal de Kroo te Nw en St Joosland. Chantal kwam die dag aan start met de D-pony Ald Feart’s Michael, en de goedgekeurde hengst Resonanz in de klasse ZZ-licht.

Met Ald Feart’s Michael betrad ze de baan in de klasse Z1. Deze chique pony die in eigendom is van Tim Coomans staat nu ongeveer een jaar in training bij Jessica en Chantal, ze hebben hem samen volledig opgeleid naar dit niveau. Chantal is nog maar enkele keren met hem aan start gekomen in de klasse Z1 paarden, maar toch scoren ze met regelmaat zeer goed op wedstrijden. In de ring vertoonde Ald Feart’s Michael al veel minder spanning dan de afgelopen woensdag avond wedstrijd. De sterke punten in deze proef waren vooral zijn uitgestrekte gangen en de zijgangen. Met deze prachtproef behaalde ze in een sterk deelnemersveld een prachtige 3e prijs met 63,38%, hiermee waren ze door naar de finale!

Chantal en Ald Feart’s Michael

Na dit mooie optreden stond in de avonduren nog het ZZ-licht gepland. Als allereerste kwam Chantal met de Rohdiamant nakomeling aan start. Helaas klonk na een paar onderdelen de bel, er werd een verkeerde proef gereden. Het bestuur had besloten om een andere proef te nemen inplaats van de voorgeschreven proef. Hierdoor moest de gehele rubriek een andere proef uit het hoofd leren, de proeven mochten immers niet voorgelezen worden. Chantal kreeg hierdoor gelukkig de kans om als laatste aan start te komen van deze rubriek.

Enkele uren later kwamen ze samen weer de baan in, dit keer met de juiste proef. Resonanz deed zijn best en gooide hoge ogen in zijn drafstukken. Helaas werd hij toch een beetje moe en ontstonden en er kleine foutjes. In deze proef werden ze 6e met een score van bijna 62%.

Chantal: “Ald Feart’s Michael gaf mij een heel fijn gevoel in deze proef, we hebben er goed aan gedaan om hem afgelopen woensdag nog een keer mee te nemen op wedstrijd. Het is een sensibele pony met een enorme looplust, en hij doet zeker niet onder voor de paarden!
Met Resonanz was het erg jammer dat er besloten was een andere proef te starten. Ik mocht daardoor gelukkig wel later starten, maar hij had toch al even gelopen en ik merkte dat hij moe ging worden. Hierdoor kwamen er kleine afwerkingsfoutjes waardoor mijn score daalde. Toch ben ik heel blij hoe hij het gedaan heeft en zich nog zo voor mij heeft ingezet!”

Chantal en Resonanz tijdens het ZZ-licht

Op de zaterdag stonden de finale proeven van alle klasses gepland. Met het felle zonnetje en een overvol terras was het een prachtig spektakel op deze kampioenschappen, zo ook voor Chantal en Ald Feart’s Michael. In deze proef werd alles uit de kast gehaald om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Voor de verzamelde galop scoorde hij 8’en, en de schouderbinnenwaarts ontving enkele 7’ens. Na de proef werd het resultaat al zeer snel bekend gemaakt. Chantal en de pony Ald Feart’s Michael werden tussen de paarden Zeeuws ReserveKampioen 2012 Z1 paarden. Dit betekend dat ze een ticket voor het NK te Ermelo binnen hebben gehaald!!

Chantal en Ald Feart’s Michael in de finaleproef

Chantal: “Ik kan op een tevreden kampioenschap terug kijken, met Michael heb ik mijn uiterste best gedaan om nog zo hoog mogelijk te eindigen. Om dan Reservekampioen te worden had ik niet durven hopen! Het is super dat we naar Ermelo mogen om daar in het Z1 aan start te komen. Nu staat hij lekker te genieten op wei en krijgt hij eventjes vakantie!”

Tijdens de prijsuitreiking