Afgelopen donderdag vertrokken Jessica en Chantal samen met de zwarte hengst richting Ermelo. Vanwege de lange reistijd was besloten om een dag eerder te vertrekken. Chekavara heeft zich onderweg goed gedragen en was erg rustig op zijn stal.

Op de vrijdag kwamen Chantal en Chekavara pas eind van de middag aan start. Dat gaf hun genoeg tijd om zich voldoende voor te bereiden.
Aan het begin van de proef toonde hij ietwat spanning vanwege de indrukwekkende hal. Chantal kon hier gelukkig goed doorheen rijden en gooide hoge ogen met zijn indrukwekkende galop. Door de zeer mooie proef kreeg Dressuurstal Nijpjes al een vervroegd kerstcadeau, met een score van maarliefst 79.80% kon de combinatie naar voren komen voor de bronzen medaille.


Chantal en Chekavara N tijdens de Pavo Cup

Chantal: “Dit was echt een onvergetelijke ervaring! Van te voren was het al best spannend hoe hij zou reageren in een vreemde stal, gelukkig bleef hij heel rustig en was hij totaal geen hengst. In de baan moest ik er flink aanrijden vanwege zijn spanning. De hal was mooi aangekleed en dat vond hij best spannend. Zijn galop voelde zeer goed aan, hier kregen we ook leuke complimenten over! De ereronde was een hele belevenis, maar ik ben zeer tevreden over hoe hij zich heeft gedragen. Hij heeft even mogen genieten van een welverdiende vakantie. Het is een paard voor de toekomst en hij geeft mij altijd veel plezier tijdens het rijden!”