Vrijdagavond werd er in Heinkenszand een selectiewedstrijd voor de Zeeuwse Topcompetitie verreden. Deze competitie staat open voor combinaties in de klasses Z1 tot en met ZZ-licht.

Chantal startte als eerst met William; zij lieten een spectaculaire proef zien waarin vooral het gedragen beeld in zowel de draf als in de galop positief opviel. Zij behaalden met 65.8% een mooie tweede plaats.

Chantal: “William voelde wederom erg fijn aan. Dit was de laatste generale voor de finale NK aanstaand weekend. Deze proef heb ik dan ook gebruikt om enkele nieuwe dingetjes uit te proberen. In sommige gevallen pakte dat goed uit, in anderen wat minder. Daar kunnen we dan de komende dagen nog aan werken. We scoorden 8en voor de uitgestrekte draf en enkele zijgangen, en ook de kwartpirouettes waren de beste tot nu toe. De juryleden zaten bij mij mooi op één lijn en hadden goede tips en aanwijzingen voor volgende keer. Daarnaast kreeg William nog het compliment een heel mooi en goed paard te zijn!”

Jessica verscheen als tweede aan de start met Vigo en behaalde met een score van 68.9% een eerste plaats! Jessica was dan ook erg tevreden: “Vigo liet zien een erg werkwillig paard te zijn; hij stond er goed aan en we lieten geen steekjes vallen. Daarnaast kreeg ook hij complimenten voor zijn kwaliteiten! In de training zagen wij die zelf al terug, en omdat we de laatste tijd als combinatie sterk gegroeid zijn nu ook op wedstrijd. We scoorden goede punten voor veel onderdelen; maar in het drafgedeelte behaalden wij de meeste 8en. Onze taak is nu om dit niveau mee te nemen naar de finale aanstaand weekend, maar daar heb ik met zo’n vorm alle vertrouwen in.”

Met deze eerste plaats heeft Jessica nu twee eerste plaatsen en één tweede plaats behaald in deze competitie. Chantal behaalde één eerste plaats en twee tweede plaatsen en staat in de ranking op de tweede plaats achter Jessica. Zowel Jessica als Chantal zijn inmiddels zeker van een startplaats in de finale welke 12 maart bij De Kroo plaatsvindt en bestaat uit een Kür op Muziek.

Doerrak wordt dit jaar 3 en is een erg aansprekend paard met veel talent.

Jessica en Chantal met Doerrak (Johnson).