In het weekend van 31 juni en 1 juli werd er in Oudenbosch een meerdaags concours georganiseerd. Het ging hier om de welbekende Brabantse Ruiterdagen. Op het grote terrein viel van alles te beleven met de vele kraampjes. Van jong tot oud kon genieten van het paardenspektakel.
Chantal was met Resonanz uitgenodigd om mee te doen in de Hoefslag Cup Kür op Muziek klasse Z2.

Eind van de ochtend vertrok Dressuurstal Nijpjes dan ook samen met de goedgekeurde hengst Resonanz richting het Brabantse Oudenbosch.
In de kür op muziek liet dit duo een zeer fraaie proef zien. Waarbij ook hoge cijfers werden genoteerd voor de uitgestrekte gangen, de zijgangen en ook zijn goede stap viel op bij de jury’s. In deze proef werden Chantal en Resonanz 2e met een score van 70.87%. De beste 3 mochten door naar de finale op het hoofdterrein!

De finale werd in de hoofdring van het springen verreden. Het druk bezochte evenement werd getrakteerd op een zeer mooie finale met een spetterende Kür op Muziek. Als tweede van de finale rijders kwam Chantal de ring in met Resonanz. De bruine hengst vond de vele indrukken best spannend, maar ging door zoals we van hem gewend zijn. In de finale deed Chantal er nog een schepje bovenop. De uitgestrekte gangen kwamen zeer mooi uit de verf. Beide jury’s waren zeer te spreken over deze proef!

Na de derde combinatie kregen we dan ook te horen dat Chantal en Resonanz de finale hadden gewonnen met een score van 71.62%! Dat was 2% meer dan de nummer 2 in de finale! In de grote hoofdring werd de ereronde vereden voor alle finale plaatsen van de Kür op Muziek. Resonanz bleek niet meer onder de indruk te zijn van het vele publiek, en liet zien wat hij nog in huis had! Na een succesvolle dag keerde Dressuurstal Nijpjes tevreden huiswaarts!