Afgelopen zaterdag werden er te Heinkenszand de kampioenschappen verreden voor de klasse’s M, Z en ZZ-licht.

Chantal kwam hier aan start met de goedgekeurde dekhengst Resonanz. De voorbereidingen voor een kampioenschap waren verre van optimaal. Resonanz was niet helemaal fit en kon pas 4 dagen voor het kampioenschap weer opgepakt worden. Toch kon Chantal hem nog fijn de baan door sturen en kregen ze voor de eerste proef een score van 62.65%. Hiermee stonden ze in de proef op een 1e plaats en waren ze door naar de kür op muziek!
In de kür op muziek liet Resonanz zich van zijn beste kant zien, de proef werd netter afgewerkt en hiermee reden ze samen naar een score van 68%! Hiermee stonden ze bijna 7% los van de nummer 2! Met deze mooie scores werden ze samen Zeeuws Indoor Kampioen klasse Z2.
Resonanz beloofd een goed paard te worden voor de toekomst, in zijn korte carriere werd hij namelijk al Zeeuws Outdoor Kampioen klasse Z1. Dit terwijl hij toen nog maar een paar maanden onder het zadel was bij Chantal.

Chantal: “Ik ben heel erg blij met de kampioenstitel, Resonanz verdient het echt om te winnen! Het is een heel erg leuk paard om te trainen en hij liet zich in de selectie rondes al erg goed voorkomen. Het was nu misschien niet zijn beste proef, maar ik ben trots op hem hoe hij het nog gedaan heeft. Hij was even niet fit en daarmee was het ook erg spannend zo vlak voor de kampioenschappen. Ondanks mijn korte voorbereiding ben ik blij hoe hij het opgepakt heeft. Zijn eigenaresse Carol Kras ben ik nog steeds zeer dankbaar dat ik hem mag rijden en uitbrengen. We zullen nu verder trainen richting het NK!

Resonanz en Chantal Nijpjes Zeeuws kampioen Z2

Na de proef werd door Omroep Zeeland nog enkele vragen gesteld aan Chantal, ook is er een stukje van de kür te bekijken. Dit kunt u zien als u op de volgende link klikt: *klik*

In de klasse Z1 kwam Jessica aan start met 2 paarden, Zanta Zinzy en Vilando. Helaas verliep de dag anders dan gepland. Met Zanta mocht Jessica helaas niet aan start verschijnen. Na al 3 keer door de KNHS gecontroleerd te zijn op papieren kwam nu ineens aan het licht dat er een enting uit 2006 15 dagen te laat was. Dit was een zeer vervelende situatie.
Desondanks kon ze nog met Vilando aan start komen. Hij liep naar kunnen een zeer goede proef en liet zich goed tonen. Hiermee scoorden ze 62,94% genoeg voor de titel van Zeeuws Reserve Kampioen!! Door de niet al te grote verdeelsleutel die Zeeland bezit is Jessica 1e reserve voor het NK.

Jessica: “Het was voor mij vandaag een dubbele dag, het was enorm balen van Zanta dat ik met haar niet aan start kon komen. Ze liep de laatste dagen voor het kampioenschap enorm fijn en ik keek er dan ook naar uit om hier met haar aan start te komen. Toch zijn er ook zeer goede momenten die dag geweest, Chantal die kampioen werd niet te vergeten, en mijn proef met Vilando. Hij is nog maar van afgelopen zomer in ons bezit, en heeft al een zeer grote progressie laten zien. Iedere proef die ik met hem rijd groeien we steeds meer als combinatie en merk ik echt dat er een stijgende lijn is. Ik ben dan ook heel erg blij dat we reserve kampioen zijn geworden.

Het NK vind op 9 en 10 maart plaats te Ermelo. Hiermee wensen we Chantal en leerling Valesca Lefeber alvast veel succes met de voorbereidingen.