Na de goede prestaties van Chantal en Vigo N tijdens de PSG op Jumpin’ de Weel te Nisse werden ze geïnterviewd door de Paardenkrant. Hier bleek dan ook een zeer leuk stuk uit te komen.

“Vigo is van mijn zus Jessica, zij heeft hem opgeleid naar dit niveau, maar Jessica wilde dit jaar meedoen aan de kampioenschappen in de basisdressuur, en dan mag je geen Lichte Tour rijden. Om het paard toch verder op te leiden en wedstrijdritme te laten houden, hebben we besloten dat ik hem voorlopig uit ga brengen”, verteld Chantal Nijpjes die samen met haar zus vlakbij Middelburg een dressuurstal runt. “Wij hebben Vigo zo’n 3 jaar geleden gekocht van iemand die hem bij ons in training had gezet. Toen hij twee maanden hier op stal stond hebben wij hem gekocht, want we vonden het een heel fijn paard.

Jessica begon met Vigo in de klasse M en werd meerdere keren regiokampioen. De combinatie stroomde succesvol door naar het ZZ-Zwaar. Sinds een paar maanden wordt hij nu getraind door Chantal. “Het klikt heel goed. Vigo is een fijn paard met een werkwillig karakter en omdat we dezelfde rijstijl hebben, reed ik er zo mee weg. Jessica heeft me wel geholopen bij het proeftechnische gedeelte en om de puntjes op de i te zetten, maar ik ben eigenlijk helemaal geen problemen tegengekomen”, aldus Chantal Nijpjes.
De jonge Zeeuwse kwam met een goed gevoel de baan uit in Nisse. “We hadden geen grote fouten, alleen de series mogen wat rechter gesprongen worden. Ik heb beide juryleden nog gesproken. Volgens hen mag Vigo nog wel iets meer verzameld, maar ze waren goed te spreken over het totaalbeeld. Ik kreeg achten voor de zijgangen en de uitgestrekte gangen. In mijn training ga ik nog werken aan de series, maar ik vond het fijn dat alles zo vanzelfsprekend ging en ik was het ook eens met de opmerkingen van de jury.”

De foto die in de Paardenkrant stond was gemaakt door onze groom Marieke Schnebeli!