Begin september raakte Chantal geblesseerd aan haar hand waardoor ze geruime tijd geen paarden kon rijden. Gelukkig is ze inmiddels voldoende hersteld om weer in het zadel te klimmen.

Vandaag, 17 november, had zij weer haar eerste wedstrijd met Vigo N sinds de Nederlandse Kampioenschappen. In Roosendaal startte ze in de klasse Prix St. George met Vigo N, het paard van Jessica. Deze ruin werd al eerder door Chantal gestart, ze wisten samen onder andere Jumping de Weel te winnen.

De combinatie, die normaliter mooie punten scoort voor de zijgangen, had nu echter last van veel spanning. Zo waren meerdere grote bloembakken niet geheel vanzelfsprekend voor Vigo. Vooral in de appuyementen en galopwissels leverde dat problemen op. Chantal kon de spanning in de ring niet goed oplossen; daarvoor is de combinatie op dit moment niet voldoende op elkaar ingespeeld. Chantal en Vigo scoorden 61,78%. Er zijn nu nog 2 selecties voor de Lichte Tour, hier hoopt Chantal weer beter te kunnen presteren.

Chantal: “Vigo is heel fijn te rijden, maar vandaag hadden we veel spanning in de gehele proef. Deze uitte zich vooral in de appuyementen en galopwissels, dat is natuurlijk jammer. We hebben dit paard zelf opgeleid tot dit niveau en daar zijn we erg trots op. Hij beheerst het begin van de Zware Tour, maar we gaan eerst meer ervaring opdoen in de Prix St. George.”

Chantal en Vigo N