Zaterdag 13 augustus werd in Axel het Zeeuws kampioenschap gehouden. Al vroeg in de ochtend werden alle basis rubrieken verreden, ook Jessica en Chantal kwamen aan de start. Chantal behaalde een mooie eerste plaats en werd Zeeuws kampioen in de klasse Z1 met Resonanz.

Chantal kwam met Wynona en Resonanz in de ochtend aan de start. In het eerste deel van het kampioenschap wist Chantal zich met twee paarden te plaatsen voor de finale. Chantal en Wynona waren goed in vorm en zette een mooie gedragen proef neer die gewaardeerd werd met 225 en 216 punten dit kwam uit op een punten totaal van 220,5. Hiermee behaalde ze een mooie derde plaats en een ticket voor de finale ronde.

Chantal en Resonanz zetten een zeer nette proef neer, de combinatie toonde een mooi vanzelfsprekend beeld wat ruim voldoende was voor een eerste plaats. Met een score van 230 en 230 kwam deze mooie combinatie uit op een eind totaal van 230 punten na de eerste proef. Hiermee waren ze zeker van een ticket voor de finale

Na een spannende voorronde wist Chantal in de finale werderom een nette tweede proef neer te zetten Met Wynona was de eindscore 222,50 en goed voor het brons.

Wynona brons op kampioenschap

Chantal en Resonanz wisten het fijne gevoel van de eerste proef goed vol te houden en behaalde na de tweede ronde een eind totaal van 226,75. Zij werden hiermee Zeeuws kampioen in de klasse z1.

Resonanz Zeeuws kampioen klasse Z1

Jessica starte de sjieke merrie Zanta Zinzy, zij kwam aan de start in de klasse M2. De combinatie reed een nette proef, en eindigde hiermee op een zesde plaats met een punten totaal van 187. Hiermee plaatsen Jessica zich net niet voor de finale.

Chantal: “Ik heb fijn naar het kampioenschap toe kunnen trainen. Samen met Jessica heb ik mij goed voor kunnen bereiden, en allebei de paarden voelde fijn aan. Ik kijk terug op een mooi kampioenschap en ik ben zeer tevreden!! We hebben zin om naar Ermelo te gaan.”

Jessica:” Ik ben trots hoe Chantal vier zeer constante proeven neer zette! Ze bleef goed geconcentreerd en bleef mooi na denken in de proeven, ik kijk uit om Chantal zo goed mogelijk voor te bereiden voor het NK.”