Sterke score’s in Axel

Een koude ochtend die donker begint, net geen nachtvorst maar veel scheelde dat niet. Dik aangekleed treft de tweeling de laatste voorbereidingen voor de wedstrijd en vertrekt dan naar Stal Beatrixhoeve in Axel. Van de zon, die de hele dag zal schijnen, is op dat moment nog geen spoor te zien.

Ruim voor 9.00 uur zit Jessica in het zadel van Balorig Z. De combinatie start voor de 2e keer in de klasse ZZ-licht. Chantal verschijnt iets voor half elf in de ring met Digo. Deze combinatie maakt vandaag haar debuut in de klasse Z1. Ook Don’t Worry N wordt door Chantal in het Z1 gestart, de stoere bruine sluit de rubriek. Kort daarop rijdt Jessica met Alatrichta N in de klasse Z2. Een stevig programma, wat voor de meiden haalbaar is dankzij de fijne hulp van Ineke (eigenaresse van Digo), groom Cindy en last but not least vader Piet.

Balorig Z heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbaar wedstrijdpaard, dat bewees hij vandaag nog eens. Hij deed goed zijn best voor zijn amazone en liet 2 keurige proeven zien.

Jessica: “Ik heb Balorig fijn kunnen rijden. Het was de 2e keer in deze klasse en kon merken dat hij meer bevestigd is, ook in de proef met de arbeidspirouette. Hij is echt een safe paard geworden, ik kan hem vertrouwen ongeacht de omgeving. Of het nu binnen of buiten is, een druk terrein of juist heel rustig, hij doet het altijd!”

De combinatie eindigde in de eerste proef op de 2e plaats met 64.6% en in de tweede proef op de 1e plaats met 65.5%

Digo maakte vandaag onder Chantal zijn debuut in het Z1. Hij stond fijn aan de hulpen waardoor zijn amazone hem netjes door de proeven kon sturen.

Chantal: “Digo is een fijngevoelig paard. In het begin van onze wedstrijdperiode vond hij het allemaal best spannend, maar inmiddels heeft hij meer ervaring en laat hij zien een stuk makkelijker om te gaan met een wedstrijdomgeving. Ik ben heel trots op hem, hij bleef erg goed aan mijn hulpen waardoor ik de oefeningen goed kon doorrijden. We kregen 8-en voor de schouderbinnenwaarts, de appuyementen en de keertwendingen. Voor een eerste keer in het Z1 ben ik dan ook meer dan tevreden. Digo is echt een heel fijn dier, zeker een paard voor de toekomst!”

De combinatie eindigde in beide proeven op de 2e plaats. In de eerste proef scoorde zij 67,4% en in de tweede proef 67,7%

Don’t Worry N had evenals zijn amazone een korte vakantie gehad en kwam zeer sterk terug van deze rustperiode. Hij liep prachtig bergop en mooi gedragen door zijn proeven.

Chantal: “Doerak is zo’n blikvanger, hij is al zoveel sterker geworden. Toen ik de ring binnenreed dacht ik echt ‘ja, dit is het!’. Hij stond supermooi aan de hulpen en kon vandaag ook in de stap de rust bewaren. We kregen 8-en voor de appuyementen en de eenvoudige wissels. Ook het uitstrekken werd goed beloond. Ik ben diktevreden en supertrots op Doer!”

De combinatie eindigde in beide proeven met prachtige punten op de 1e plaats. In de eerste proef scoorde zij 68.7% en in de tweede proef 69.5%

Of het de kou was, het vroege opstaan of wellicht de verwachting van Sinterklaas…? We weten het niet. In elk geval werd Alatrichta N gehinderd door spanning, voornamelijk in de eerste proef.

Jessica: “Ik was een beetje verrast door de spanning bij Alatrichta, dat ben ik helemaal niet van haar gewend en ik kon het ook niet meteen wegkrijgen. In de 2e proef was ze meer ontspannen waardoor ik haar fijner kon rijden. Ze liet zichzelf beter bewerken en liet weer hele mooie stukken zien.”

De combinatie eindigde in de eerste proef op de 2e plaats met 63% en in de tweede proef op de 1e plaats met 65.2%

Twee weken geleden werd het voor het eerst gedragen door Jessica…..: het oranje wedstrijdjasje. Ook vandaag startte de tweeling in dit fleurige exemplaar.

Jessica en Chantal: “Het is eigenlijk met een grapje begonnen. We hadden het over een nieuw wedstrijdjasje en wilden iets fleurigs en iets flitsends. Als we naar onze stalkleuren kijken, komen we al snel uit bij oranje… Min of meer voor de grap trokken we een oranje jasje aan en vonden het meteen superleuk! Oranje, waarom ook niet? ”

Zodoende dus…