Zondag 8 september werd de eerste van drie provinciale Esperado Cup wedstrijden gehouden. Op 26 en 27 oktober werd de tweede wedstrijd gehouden en vandaag 30 november werd de derde en laatste provinciale wedstrijd van deze Cup gehouden.

Esperado brengt sinds 2005 een modieuze lijn ruitersportkleding op de markt. Dit jaar organiseert Esperado een nieuwe reeks dressuurwedstrijden. Het doel hiervan is de breedtesport te motiveren tot grootse prestaties. Esperado zorgt voor mooie prijzen als Schabrakken, gebruiksartikelen, Statiedekens en op de landelijke finaledag is er een prijzenpot te verdelen van maar liefst 1800,- Euro!

Deze landelijke finaledag vindt plaats op 14 december a.s. te Harmelen. Een startbewijs voor deze finale is alleen weggelegd voor diegenen die overall een eerste plaats wisten te bemachtigen binnen hun provincie.

Hieronder vind je de uitslagen van 8 september.

L2
Chantal met Enjoy N

Chantal zou met Enjoy N starten in de klasse L2. Ze stonden er supergoed voor; in de tweede wedstrijd van deze serie Esperado Cup wedstrijden behaalde hij een monsterscore van 215 en 220 punten! Afgelopen donderdag had Enjoy N echter zijn eigen boxdeur weten te openen, waarbij hij een kleine wond opliep en een wat dikker been. Omdat zijn gezondheid uiteraard boven alles gaat, heeft Chantal besloten hem niet te starten.

Chantal: “Omdat zijn gezondheid uiteraard boven alles gaat, heb ik besloten hem thuis te houden. Balen natuurlijk, zeker met zulke mooie scores in het voortraject, maar het is niet anders.”

M1
Chantal met Don’t Worry N

195 punten, 2e plaats

Chantal: “Doerak had maandag het hek weten te slopen met drie dikke benen tot gevolg. Daardoor was een juiste voorbereiding volledig van de baan; ik heb hem maar 2 keer kunnen trainen. Natuurlijk ben ik superblij dat hij nog meekon en dat hij met zo’n voorbereiding toch nog hele mooie punten wist te scoren!”

M2
Jessica met Sambucco

198 punten, 2e plaats

Jessica: “Sam was fijn. Hij was goed aan de hulpen en ik kan nu echt merken dat hij sterker wordt. Hij liep zeer fijn en ontspannen gedurende de hele proef.”

Jessica met Devil Diamant N

191 punten, 3e plaats

Jessica: “Diesel moet wennen aan de binnen wedstrijden. Hij is dan wat gespannen en daardoor wat minder spectaculair. Hij had geen fouten, maar het mag net allemaal wat flitsender.”

Z1
Jessica met Balorig Z

228 punten, 2e plaats

Jessica: “Ballorig was bij het losrijden enorm fris en vrolijk. Eenmaal in de proef was hij mooi ontspannen en fijn aan de hulpen.”

Chantal met Checavara N

240 punten, 1e plaats

Chantal: “Checa was weer geweldig! Hij was niet afgeleid, heel stoer en super aan de hulpen. Altijd een feest om hem te rijden. Ik ben superblij met hem en met het feit dat we naar Harmelen mogen. Ik heb er zin in!”