Succesvolle eerste dag in Ermelo

De Hippiade voor paarden kende vandaag zijn eerste dag. Eigenlijk is de tweeling elk jaar wel in en om de ring te zien. Een prestatie die best eens genoemd mag worden, temeer omdat de tweeling dit veelal samen weet te bereiken.

Chantal vertelt over vandaag: “Met allebei de paarden heb ik vandaag heel fijn gereden. Checavara was goed bij de les en liet zichzelf geweldig zien, hij maakte er een echte show van. Dat gaf me veel vertrouwen en voelde erg fijn. Kort na mijn proef met Checavara was Alatrichta aan de beurt. Zij kwam voor het eerst in actie op de Nederlandse kampioenschappen, het was dan ook even afwachten hoe ze zich zou gedragen. Nou, ik ben super trots op haar! Ze gedroeg zich voortreffelijk en liep een hele nette en fijne eerste proef. We hebben er goed aan gedaan om gisteren tijdig naar Ermelo te gaan en haar daar te trainen.”

De beste 16 combinaties in de klasse Z1 mogen morgen terugkomen voor hun 2e proef. En jawel! Chantal en Checavara N hebben de 1e proef gewonnen met maar liefst 68.82%! Een geweldige prestatie die een ticket voor de 2e proef oplevert!

De beste 17 combinaties in het Z2 mochten vanmiddag hun 2e proef rijden. Chantal en Alatrichta N scoorden in de 1e proef 64.90% en eindigden daarmee op een hele mooie 7e plaats hetgeen betekende dat deze combinatie vanmiddag wederom in de ring verscheen. Ditmaal voor hun 2e proef. Chantal: “ Mijn doel met Alatrichta was te mogen overrijden en bij de beste 10 van Nederland te eindigen. Het mogen overrijden was gelukt, nu nog goed presteren in die 2e proef. Alatrichta liep een fijne proef en ik kwam dan ook tevreden de ring uit. Onze score in de 2e proef was 64.7% en daarmee eindigden we op een 9e plaats! Hoera, doel bereikt! En ‘tuurlijk is het even slikken als je bedenkt dat de beste 8 morgen terug mogen komen voor een kur op muziek, maar al met al ben ik toch dik tevreden. Ik ben echt heel trots op haar en op de wijze hoe ze zich heeft gedragen op dit grote evenement!”

Morgen dus nog een wedstrijddag voor de tweeling! Chantal, die zich ook deze dagen volledig gesteund weet door haar zus Jessica, zal rond 13.15 uur haar 2e proef rijden met Checavara N. Een hele mooie prestatie, waar de beide dames samen naar toe hebben getraind. Chantal: “Het is geweldig om elk jaar weer van de partij te zijn. Dat Jess’ en ik dit samen voor elkaar krijgen maakt het nog zoveel mooier! Ook deze dagen kan ik rekenen op haar volledige steun. Geweldig fijn, lief en onmisbaar!”

“Voor nu welterusten. Op naar morgen, wij hebben er zin in!”