Gisterochtend werd op het KNHS Centrum van Ermelo de eerste selectieronde verreden voor het WK jonge paarden.
Alle gekwalificeerde vier- en vijfjarige paarden werden in een individuele proef onder het zadel voorgesteld.
Chantal en Chekavara N mochten hieraan deelnemen na hun goede prestatie op de Subli Cup vorig jaar waar het duo brons won.

In alle vroegte vertrokken Jessica, Chantal, Piet en Marieke naar Ermelo met de zwarte hengst Chekavara N.
De reis verliep ondanks de vele file erg goed, en na een reis van maarliefst 4 uur kwamen ze aan op het KNHS centrum te Ermelo.
Chekavara N was vrij snel op zijn gemak tijdens het losrijden, en Chantal kon hem erg fijn de baan door rijden.


Chantal en Chekavara N tijdens het losrijden

Onder toeziend oog van de selectiecommissie Wim Ernes, Johan Hamminga en Gert van den Hoorn moesten de deelnemers hun proef rijden. In de stromende regen werden buiten de proeven verreden. Chekavara N keek niet op of om van de vele regen en liep onverstoorbaar door. Hij blonk zeer goed uit in zijn uitgestrekte gangen terwijl hij de rust mooi bleef behouden.

De volgende dag bereikte ons het goede nieuws dat hij door is naar de volgende selectieronde! Op 18 april zal Dressuurstal Nijpjes nog een keer afreizen naar Ermelo waar ze hun kunsten opnieuw mogen vertonen. Uiteraard zullen wij u hiervan op de hoogte houden!

Chantal: “Het was een enorme leerzame dag voor Chekavara, hij heeft zich heel goed gedragen op de trailer, terwijl we onderweg heel veel file hadden. Normaal zouden we er ongeveer 3 uur over doen, nu zaten we ruim 4 uur in de auto. Gelukkig was de KNHS zo vriendelijk om ons later te plaatsen, en zo waren we uiteindelijk toch nog op tijd. Helaas regende het ook nog is enorm veel. Chekavara N had hier niet zo heel veel last van en ik kon hem gelukkig goed bij de les houden. Ik was heel erg tevreden over mijn proef, normaal wil hij nog wel eens een beetje hengst worden, maar hij had toen nergens last van en bleef goed bij de les. Samen met Jessica zal ik nu naar volgende week toe trainen. Ik hoop dat we daar wederom zo goed ons best kunnen doen!”

Jessica: “Het is voor ons erg leuk dat Chekavara N in ons eigendom is, en om hem dan zo te zien lopen op een selectie voor het WK. Wij hebben hem samen aangekocht als veulen en helemaal zelf opgeleid. Hij heeft in zijn tot nu toe korte wedstrijdperiode al vele goede resultaten geboekt. Na brons op de Subli Cup is hij nu door naar de 2e selectie ronde voor het WK jonge paarden. Natuurlijk hopen wij dat hij zo ver mogelijk zal komen!