Op woensdag 27 maart reisde dressuurstal Nijpjes af naar Bunschoten voor de Wildcard selectiedag jonge dressuurpaarden. Chekavara was geselecteerd voor deze dag, omdat tijdens de Sublicup finale in november de combinatie verhindert was door omstandigheden. Tijdens deze dag konden de deelnemers zich selecteren voor een ticket voor het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden te Verden.

In eerste instantie zou de selectie plaatsvinden in Ermelo, maar door de slechte weersomstandigheden werd deze gehouden in Bunschoten. De ruiters werden verdeeld in groepjes van 2 combinaties, waar ze verplichte onderdelen moesten laten zien. De zusjes waren erg tevreden over Chekavara vandaag, hij liet zich keurig door Chantal bewerken en toonde veel gedragenheid en souplesse in de zijgangen. Het was de eerste keer dit jaar dat Chantal met de hengst in de wedstrijdring verscheen.

Chantal: ‘Het was echt super om weer met dit paard in de ring te verschijnen, hij geeft me zo een wauw gevoel! Het is een paard met ontzettend veel kracht, ook mocht in wissels laten zien we zijn hier nog niet lang mee bezig maar hij voerde ze super uit. Dit laat ook weer zien wat een werkwillig paard het is, ik vind het leuk om met hem te werken. Ik kijk terug op een mooie dag en heb er een tevreden gevoel aan overgehouden!’

Helaas hebben we net via de mail te horen gekregen dat we niet geselecteerd zijn voor het WK. Chekavara is van zichzelf een klassiek gebouwd paard en dat is niet waar de jury naar opzoek is voor dit evenement. Chantal kijkt er erg naar uit om de hengst weer verder uit te brengen op de wedstrijden en zij zetten hun training voor de klasse Z1 voort!