Jessica en Sambucco bij Adelinde Cornelissen

Sambucco, de prachtige Stedingerzoon die in eigendom is van de familie Seijbel wordt inmiddels zo’n twee jaar getraind door Jessica Nijpjes. Als dank voor haar inzet en de prachtige resultaten in deze periode regelde de familie Seijbel een meer dan geweldige verrassing voor Jessica; een les van Adelinde Cornelissen!

Edith en Rachel (eigenaren van Sambucco) vergezelden Jessica op deze geweldige dag en ook Jeanine, die regelmatig als groom meegaat naar wedstrijd was van de partij. Om half 12 vertrokken ze richting Nijkerk, waar de schitterende accommodatie van Adelinde zich bevindt. Na een heel hartelijk welkom en na even te hebben rondgekeken begon de les.

Jessica: “Adelinde vroeg eerst of er dingen zijn waar ik nog moeite mee heb. Dingen die ik graag wilde oefenen, ook met het oog op de Subli finale volgende week. Superfijn natuurlijk om dat nu mee te kunnen pikken. De aandacht in de les ging vooral naar het rijden van overgangen en dan met name de overgangen naar een langzamer tempo. De motor moet te allen tijde blijven draaien, er moet altijd voorwaartse drang zijn. Dus ook bij de overgangen terug toch naar voren blijven denken. Na een tijdje kon ik echt verschil merken, super gewoon!

Daarna heb ik mijn proef gereden en kreeg ik veel tips over de proef zelf.

Adelinde was erg gecharmeerd van Sambucco, ze was te spreken over het gebruik van de achterhand en de power waarover hij beschikt. Daarnaast vond ze dat hij mooi gedragen kan bewegen en daarin al ver is in de africhting. Een prachtig compliment waar ik best een beetje trots op ben!”

Op 28 december a.s. vindt de finale van de Subli Cup plaats. Jessica heeft zich voor deze finale weten te plaatsen met meerdere paarden, waaronder Sambucco. Zij zal samen met zus Chantal de komende week gaan trainen met de vele tips die zij vandaag van Adelinde ontving.

In verband met de wedstrijd die morgen op de agenda van Dressuurstal Nijpjes staat, bleef zus Chantal vandaag thuis om de nodige voorbereidingen te kunnen treffen. Zij werd daarbij geholpen door Marga, die als groom mee zal gaan naar de Subli finale.

Jessica: “Edith en Rachel, super bedankt voor deze geweldige verrassing! Het was een ontzettend leerzame les waar ik enorm van heb genoten. Ik vind het zo bijzonder lief van jullie! Uiteraard hoop ik in de toekomst nog veel te mogen meemaken en bereiken met Sambucco, ik zal er zeker mijn uiterste best voor doen. Nogmaals heel heel heel erg bedankt!”

Ben jij ook benieuwd naar de accommodatie van Adelinde Cornelissen? Dit en veel meer vind je op haar site!