Afgelopen winter gingen de selecties van start van de MacRider Cup. Uit iedere selectie gingen er deelnemers door naar de regionale selectierondes, de kwart finale en de halve finale. Jessica kwam alle rondes met Vigo N mooi door en schopten het tot de finale in de klasse ZZ-Zwaar.

Jessica en Vigo N tijdens de Regionale selectieronde

Nadat de halve finale was verreden en bekend was geworden wie er door waren naar de finale werden er coaches uitgekozen. Jessica kwam zo bij haar coach Maarten van Stek uit. Hiervoor is Jessica een aantal keren naar Katwoude gereden om zo bij haar coach te kunnen trainen.
Tijdens deze trainingen werd er vooral aandacht besteed om alle oefeningen correct en netjes af te werken. Ook werd er gekeken voor een passende kür die op de finale dag gereden zou worden.

Tijdens een les in Katwoude bij Horse Hotel Holland, de locatie van Maarten van Stek

Voor de finale stond nog een teamdag gepland, deze teamdag stond in het teken om de finalisten van het team van Maarten zo goed mogelijk voor te bereiden voor de grote dag. Zo kwam sportpsycholoog Sanne Beijerman, een lesje op een flexchair, en werd de kür op muziek verreden voor een Lichte Tour jurylid. Deze teamdag was op de prachtige locatie van Petri Bax, waar ook de finaledag gepland stond.

De schitterende buitenstallen bij Petri Bax

Na alle voorbereidingen was het afgelopen zaterdag dan zo ver; de finale! Eind van de ochtend vertrokken Piet, Jessica, Chantal en Marieke samen met Vigo N naar Gameren. Na een reis van 2 uur kwamen ze op de locatie aan. De trailer moest een stukje verder geparkeerd worden, waardoor Vigo N op een kleine buitenrit moest richting de losrijring.
Iedere combinatie reed een Kür op Muziek, die beoordeeld werd door een jurylid, alle coaches, en er werd een cijfer genoteerd voor de harmonie tussen paard en ruiter. De score die hieruit volgde was dan ook de eindbeoordeling. Jessica reed een zeer mooie Kür op Muziek die perfect aansloot bij Vigo N. Na haar proef werd de score ook gelijk bekend gemaakt. Vele 7’ens en 8’ens werden genoteerd, maar ook scoorden ze een 9 op de harmonie tussen paard en ruiter!!

Na het einde van de ZZ-Zwaar rubriek werd bekend gemaakt dat Jessica op een mooie 3e plaats was geeïndigt!

Jessica: “In februari deden Vigo en ik mee aan de eerste selectie dag voor de MacRider Cup, in de tussentijd waren we mooi door alle andere selectierondes heen gekomen, en volgden we enkele coachlessen. Het was jammer dat ik voor een les 3.5 uur moest rijden, daardoor zat het er helaas niet in om wekelijks te kunnen lessen. Toch kijk ik terug op een paar mooie lessen, en wil ik mijn coach Maarten van Stek bedanken voor alle tijd en moeite, en zijn goede organiserende taken wat het tot een mooie tijd maakte!