Vrijdag 20 september IBOP te Nieuw en Sint Joosland

Dressuurstal Nijpjes zal aanstaande vrijdag met drie paarden deelnemen aan de IBOP*), welke plaatsvindt bij De Kroo Ruitersport, Boomdijk 1, Nieuw- en Sint Joosland.

We stellen de merries nu alvast aan je voor:

ELARA VAN ‘T HEERENHOF

Afstamming: Wynton x Metall

Eigenaar: Danielle en Pascal Jonkers

Algemene info: Deze elegante 4-jarige koffievos beschikt naast een goed exterieur over een ruime draf en een sterk ontwikkelde galop. Ze kan vlug zijn in haar reacties, wat typerend is in haar karakter. Ze werkt graag en leert erg snel.

Ze zal worden voorgesteld door Chantal.

EVITA

Afstamming: Vivaldi x Sandro Hit

Eigenaar: Familie Van De Velde

Algemene info: Deze chique 4-jarige vos is hoog benig en smal gebouwd. In de draf beschikt ze over veel schwung, in galop mag ze zich nog wat meer ontwikkelen. Ze is zeer werkwillig.

Ze zal worden voorgesteld door Jessica.

FLASH

Afstamming: Maestro x Abantos

Eigenaar: Ramona Buteijn

Algemene info: Deze chique 3-jarige bruine merrie is zeer correct gebouwd. Ze heeft een mooie ruime stap en een galop met veel sprong. Ze beschikt over voldoende losgelatenheid. Haar karakter is eerlijk en fijn en ze is zeer werkwillig.

Ze zal worden voorgesteld door Chantal.

Klik hier voor de complete startlijst voor aanstaande vrijdag.

*) Wat is de IBOP?

De IBOP (Individueel Bruikbaarheid Onderzoek Paarden) voor KWPN-paarden is bedoeld om inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van een paard voor de dressuur- of springsport. De IBOP is een 1-daagse test. Vanaf een leeftijd van 32 maanden kan een merrie deelnemen aan de IBOP. Een jury beoordeelt een dressuurpaard op stap, draf, galop, souplesse, houding en balans, rijd- en bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard.