Chantal en Jessica hadden een drukke dag vandaag. Naast het uitbrengen van Amazing begeleiden zij ook William en zijn eigenaresse in hun eerste wedstrijd in het Z1.

William is ongeveer 1,5 jaar geleden bij Dressuurstal Nijpjes op stal gekomen voor training. In mei vorig jaar bracht Jessica hem voor het eerst uit in het Z1, waarna ze van de winter in het Z2 startten. Inmiddels heeft Chantal William overgenomen en hebben zij tot nu toe 2 wedstrijden in het Z2 gereden, waarin zij steeds boven de 65% scoorden en 4 eerste plaatsen behaalden.

Vandaag was het dan de dag voor William en Kim. Kim traint al een lange tijd bij Chantal en Jessica, maar van wedstrijd rijden was het tot nu toe nog niet gekomen. Vandaag scoorden zij 64.7% en behaalden hiermee een eerste plaats in het Z1.

Kim: “Voor mij is dit een ideale situatie; ik kan mij focussen op mijn studie en komen trainen wanneer ik tijd heb. Het is een goede manier om zowel William als mezelf te trainen. Daarnaast heeft William het prima naar zijn zin in St. Laurens. Het was erg fijn dat Jessica en Chantal bij onze eerste Z1 wedstrijd aanwezig waren. Ik was erg zenuwachtig, maar William gedraagde zich voorbeeldig. Hij is inmiddels fijn na te rijden. Ookal heb ik in de proef toch wel wat puntjes laten liggen in de afwerking toch ben ik blij dat ik de stap naar de wedstrijdring gemaakt heb! Dit was mijn eerste wedstrijd in het Z bij de paarden en ik ben tevreden met deze prestatie.”