Afgelopen zomer tijdens de Pavo Cup te Vrouwenpolder kwamen Jessica en Chantal met verschillende paarden aan start. Bij de 4 jarigen reden ze Devil Diamant N, Desperado en Sambucco. Met alle 3 de paarden bleken ze ook door te zijn naar de halve finale van de Pavo Cup. Helaas mocht Sambucco niet door naar de halve finale, omdat hij Duits gefokt is en over een Duits paspoort beschikt.
Afgelopen maandag stond dan ook de halve finale in Ermelo gepland. In de vroege ochtend reden Jessica, Chantal, Piet en Devil Diamant N richting Ermelo, in de andere trailer stond Desperado met zijn eigenaren Mark en Christina.

Als eerste kwam Jessica de baan in met Devil Diamant N, deze mooie vosruin van Florencio heeft al een zeer goed eerste wedstrijdseizoen achter de rug. Op het moment staat hij 1e in de selectie van de Subli Cup, en op de Pavo Cup scoorde hij in de voorronde 82,5%. In Ermelo liet hij zich zeer goed voorrijden, en viel op door zijn ruime gangen. Met 78,5% bleek hij dan ook bij de beste 15 te zitten, en is hij hiermee door naar de finale van de Pavo Cup!!
Jessica: “Devil Diamant N hebben we al vanaf veulen in ons eigen bezit, en hebben we zelf opgeleid. Hij heeft zich zeer goed gedragen tijdens de 3 uur durende traillerrit. In de ring kon ik er fijn aan rijden ondanks dat hij al een druk weekend achter de rug had. Ik ben erg blij hoe hij zich zo heeft gedragen, en hoop dat we tijdens de finale even fijn kunnen rijden!”

Jessica en Devil Diamant N, hier op de Subli

In de middag kwam Chantal met Desperado aan start, met Desperado scoorde ze 72,5% punten in de voorronde, daarmee waren ze gekwalificeert voor de halve finale. In de ring liet Desperado zich fijn rijden en gaf hij een mooi ontspannen beeld. Voor dit optreden kregen ze 68,5%. Daarmee zat Desperado helaas niet bij de beste 15 paarden.
Chantal: “Desperado heeft zich echt heel goed gedragen die dag, na een druk weekend, en een lange rit op de trailer bleef hij er heel fijn aan trekken. Het is erg jammer dat we niet door zijn naar de finale, maar hij heeft dan ook super gepresteerd de afgelopen tijd!”

Chantal en Desperado tijdens de Pavo Cup te Vrouwenpolder