Zaterdag 26 November gaat in Zaamslag de eerste selectie van start voor het Indoorkampioenschap voor de klasses mM t/m ZZ-licht. Chantal en Jessica komen dit keer aan de start in de klasse Z1 en Z2. Er zullen 3 selectie wedstrijden gereden worden waarvan de 2 beste resutaten tellen. Het kampioenschap zelf zal verrreden worden in Heikenzand.

Jessica kwam aan de start met Zanta Zinzy. In een groot deelnemersveld behaalde het duo een mooie 2e en 1e plaats met een score van 64.71% en 66.32% Vooral in het draf gedeelte werd Zanta goed beloond met zevens, en zelfs een paar achten!

Jessica: ‘Ik kijk met een goed gevoel terug op de eerste selectie. Zanta was erg fijn aan mijn hulpen, en zeker in mijn tweede proef heb ik fijn gereden. De eerste proef was ze nog wat gespannen vooral het eerste gedeelte. Zanta maakt de laatste tijd steeds meer progressie, de galop wordt steeds meer bergop. Ook mij stapgedeelte wordt beter beoordeeld deze keer scorden we een 7.”


Jessica en Zanta Zinzy

Niet alleen Jessica deed goede zaken, haar tweelingzus Chantal reed de stoere hengst Resonanz in beide proeven naar het oranje erelint!

Met scores van 66.18% in de eerste proef, en maarliefst 69,12% in de tweede proef lieten ze een hoop combinaties in het Z2 achter zich. Resonanz die in eigendom is van Carol kras, is nog maar een paar maanden onder het zadel bij Chantal. Ze werden afgelopen zomer al Zeeuws Kampioen in de klasse Z1, en doen nu goede zaken in de eerste selectie van de kampioenschappen in de klasse Z2.

Chantal: ‘Het is gewoon heel fijn om zo’n kwaliteitsvol paard te mogen rijden en op wedstrijden uit te brengen. Resonanz is een goedgekeurde dekhengst, maar zowel als op stal als in het rijden merk je hier helemaal niks van. Hij is niet snel afgeleid, en op stal is het een lief paard. Tijdens de selectie liet hij zich weer van zijn beste kant zien en kon ik hem fijn voorstellen. We zijn nog niet lang een combinatie, en zeker in de eerste paar wedstrijd moest ik alles nog een beetje aftasten, maar nu merk ik dat we al veel meer een combinatie zijn. We trainen door naar de volgende selectie, en ik ben benieuwd hoe we het daar zullen doen!

De volgende selectie voor de Z1 en Z2 paarden vind plaats op 17 december te Heinkenszand.