De goede prestaties van afgelopen weekend leverden ook een leuk stukje in de PZC op:

door Lucien Roelandt. maandag 07 juni 2010 | 08:24 | Laatst bijgewerkt op: maandag 07 juni 2010 | 08:25

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Ondanks de hitte werd er zaterdag in de dressuurwedstrijd van de PSV Walcheren in Nieuw- en Sint Joosland goed gepresteerd.

Veel combinaties haalden winstpunten. De hoogste score (72.33 procent) was voor Jessica Nijpjes in de klasse M1 met Amazing N.

Met opnieuw twee winstpunten in de klasse M2 zette Samantha Miltenburg met Caratina Z haar opmars naar de top van de basis door. De amazone uit Ritthem scoorde in de warmloopronde 187 punten, wat goed was voor de zege. In de herkansing eindigde ze met 185 punten gelijke met Martin de Kroo met Ushi K. Op de beslissende onderdelen was De Kroo echter de beste. Miltenburg denkt dat de opmars nog niet ten einde is: ,,Er zit nog steeds progressie in. Vooral in de draf is Caratina geweldig. Sinds ik bij de zusjes Nijpjes train, ben ik flink vooruit gegaan.”

In de klasse L2 reed een andere pupil van de zusjes Nijpjes, Valesca Lefeber, zich in de kijker. De amazone uit Koudekerke greep in de eerste proef met de ruin Zip met 197 punten de zege. De combinatie bleef Andre Roose met Edinburg één punt voor. In de tweede proef reed Lafeber de Painted Black- zoon met 197 punten naar een overtuigende overwinning.