In de laatste week van 2011 werd er een oudejaarsconcours gehouden bij Stal de Kroo. Jessica en Chantal namen deel aan deze wedstrijd in de klasse Z1 en Z2.

Jessica zadelde de imposante ruin Vilando en de mooie zwarte merrie Zanta Zinzy. Voor Vilando was het weer een goede ervaring om op pad te gaan. Hij stond goed aan de hulpen en ze konden een fijne proef neerzetten, ze behaalden een score van 208 punten en stonden hiermee op een 5e plaats. Ook Zanta Zinzy mocht voor het einde van het jaar nog een keer aan start komen. De drafgedeeltes kwamen zeer mooi uit de verf, helaas hadden ze in de galop wat last van spanning en daalde de score. Toch kregen ze nog 207 punten en een 7e plaats.

Jessica: “Het was een leuk concours om te rijden en het is altijd heel erg nuttig om op pad te gaan met de paarden. Over Vilando was ik zeer tevreden, hij is enorm gegroeid en heeft er altijd schik in om te werken. Op stal wordt hij liefkozend de grote vriendelijke reus genoemd.
Zanta staat nu meer dan een jaar bij ons in training en heeft veel progressie gemaakt. Ik rijd haar voor de fam. van Splunder en ben ook heel blij dat ik deze merrie mag rijden. In het galopgedeelte was ze wat afgeleid en kreeg dit zelf in de proef niet helemaal opgelost. Toch zie ik dit weer als een ervaring en weet ik weer waar ik verder aan kan oefenen. Ik hoop dat 2012 een leuk en sportief jaar gaat worden met leuke resultaten!”

Als laatste kwam Chantal aan start met de goedgekeurde dekhengst Resonanz. In de klasse Z2 wisten ze de stijgende lijn voort te houden, en ook deze proef wonnen ze met een score van 225 punten.
Resonanz is deze zomer voor het eerst op het wedstrijdterrein verschenen in de klasse Z1, hier wisten ze al mooie resultaten neer te zetten met als hoogtepunt Zeeuws Outdoor Kampioen! Inmiddels wisten Chantal en Resonanz beide selectie wedstrijden al te winnen voor het Zeeuws Kampioenschap. Met nog 1 selectie te gaan hopen ze op een goed indoor seizoen.

Chantal: “Resonanz was nog niet eerder op wedstrijden verschenen, en het was dan ook even spannend hoe het ging lopen, ik had hem amper 2 maanden in training of we werden Zeeuws Kampioen! Inmiddels merk ik dat we al veel meer een combinatie zijn en kan ik mijn proeven steeds netter afwerken. Toch moest ik er goed aan rijden om zijn aandacht erbij te houden tijdens het Oudejaarsconcours. Hij is nooit echt hengst op ander terrein, maar af en toe een beetje afgeleid. Ook ik kijk uit naar een sportief 2012 en hoop dat we in het nieuwe jaar weer veel leuke resultaten neer kunnen zetten!”

Dressuurstal Nijpjes wenst u hierbij alvast een prettige jaarwisseling en een goed 2012!!