Gisteren hebben Jessica en Chantal deelgenomen aan de wedstrijd in Nieuwvliet. Deze groots opgezette wedstrijd was georganiseerd door PSV West Zeeuws Vlaanderen. Door het toch al drukke wedstrijdprogramma van zowel de paarden als Jessica en Chantal reden zij alleen de proeven die meetelden voor het Rabo-talentenplan.

In totaal verschenen Jessica en Chantal 5 keer aan de start, en ze waren dan ook blij met de hulp van groom Rowena en Rosa.

Chantal startte William in de klasse Z2 en behaalde daarin een score van 67.9% wat goed was voor een eerste plaats. Het drafgedeelte was wederom erg sterk. Het galop-gedeelte was safe, maar had net iets meer impuls kunnen hebben. Met deze eerste prijs behouden Chantal en William hun eerste plaats in de Rabo-talentencompetitie.

Jessica en Vigo verschenen aan de start in de klasse Z1. Vigo liet een spectaculaire proef zien met een prachtig drafgedeelte, ook zijn galop was zeer krachtig. Dit resulteerde in een score van maar liefst 72.1% en een verschil van 10 punten naar de nummer 2 van deze rubriek.

In het middagprogramma bracht Jessica het jonge paard Amazing uit in de klasse M1. Met zijn 5 jaar beschikt Amazing al over een prachtige draf, helaas sloop er spanning in de proef waardoor het resultaat bleef steken op 62%.

Naast de Rabo-proeven werden William en Vigo ook uitgebracht in de kür op muziek. Chantal reed William op de muziek van de Sting naar een score van 68.8% in het Z2 en op de muziek van Marco Borsato reed Jessica Vigo naar een eerste plaats in het Z1 met een score van 68.3%.

Ook de lesklanten van Jessica en Chantal presteerden goed in Nieuwvliet. Maxime Lefeber won de tweede proef in het Z2 en Sanne van den Bosch won beide Z2 proeven in de D/E klasse. Ook Angelina Cevaal behaalde twee eerste plaatsen bij de pony’s klasse M2, met een mooie aantal punten van 193 en 192.

Jessica en Chantal kijken dan ook met trots terug op deze wedstrijd: “Super dat onze lesklanten zo goed gepresteerd hebben! Voor Chantal en William was dit de eerste keer dat ze deze Kür op muziek reden, het was een goede oefening want het toonde aan dat we nog aan de slag moeten op de puntjes op de “I” te zetten. Vigo zijn laatste wedstrijd was het NK afgelopen winter en hij liet zich wederom goed zien. Vigo heeft nog weinig ervaring in de kür en had last van spanning, het was dan ook een goede oefening voor hem.”