Estilio verkocht naar Frankrijk

Zeven maanden geleden kwam hij bij Dressuurstal Nijpjes om zadelmak en daarna verder opgeleid te worden. Gezien zijn leeftijd liep hij iets achter op de meeste soortgenoten, maar die achterstand haalde hij snel in. Zijn kwaliteit en werkwilligheid maakten dat hij de zijgangen al snel beheerste. En ook de contragalop en de eenvoudige wissels pakte hij zeer goed op.

Estilio, de 5-jarige ruin van 1.65 meter, ging een aantal weken geleden met Chantal mee naar Dressuurstal van Baalen. De afstammeling van Rubiquil (x May Sherif x Flemmingh) maakte meteen indruk op Coby van Baalen. Zij wist een amazone die op zoek was naar een talentvol paard en dat was het begin van de reis naar een nieuwe thuis in Frankrijk.

Chantal: “Estilio is een paard met veel talent, echt een paard voor de toekomst. Hij beschikt over drie goede gangen en heeft een super instelling. Hij pakte de training heel goed op en ik heb hem dan ook met veel plezier gereden. Het vertrouwen wat hij had in mij als amazone, maakte dat hij met grote sprongen vooruit ging. Het was geweldig om hem zo te zien ontwikkelen. Ik zal hem zeker missen!”

Inmiddels is Estilio goed aangekomen bij zijn nieuwe eigenaresse Myriam Kusters. De van oorsprong Belgische amazone werkt bij Ecurie K&T in Frankrijk (zo’n 30 kilometer van Parijs) en is erg blij met haar nieuwe aanwinst: “Het is een erg lief en fijn paard, ik ben er ontzettend blij mee!”

Dressuurstal Nijpjes wenst Myriam heel veel succes en plezier met dit geweldige paard!