Het is weer een druk weekend geweest voor Dressuurstal Nijpjes! In dit artikel zullen we een terugblik geven op de tweede selectiewedstrijd voor de Zeeuwse Kampioenschappen. Op 15 december werd de selectie verreden in Heinkeszand! Dit met zeer veel succes. De zusjes wisten in de klasse m2, z1 en in de klasse z2 met het oranjelint naar huis te gaan.

In de klasse M2 maakte de hengst Chekavara zijn debuut, tevens was dit nog maar de tweede keer dat hij een wedstrijd liep in de basisklassen. Gedurende de proef had de hengst wel een beetje last van spanning, maar liet ondanks dit mooie constante onderdelen zien. De jury schreef onderaan het protocol dat Chekavara een zeer talentvol paard was met ontzettend veel uitstraling en front. Hij behaalde een eerste plaats met maar liefst 68,6%, daarmee stond hij 2 procent los van de nummer twee.
Jessica: ‘Chekavara is echt een belofte voor de toekomst, hij heeft een goed meewerkend karakter en beschikt over drie kwalitatief sterke gangen!’

Chekavara

In de klasse Z1 kwam Jessica aan start met Alicante. De ruin heeft in vergelijking met zijn eerste wedstrijd al veel progressie gemaakt. Tijdens zijn proef had hij al veel minder last van spanning in vergelijking met de vorige wedstrijd. Vooral in het galopgedeelte werden er hoge cijfers gegeven! Jessica blikt terug op een fijne proef waarin ze Alicante al beter kon blijven rijden. Ze is tevreden met de progressie die de ruin heeft gemaakt. Ik kan merken dat we al meer een combinatie aan het vormen zijn, het is een erg fijn paard om te rijden, aldus Jessica. De combinatie behaalde een score van 65,15% en een derde plaats.

In deze klasse was Chantal met haar pony Ald Firt’s Michael wederom oppermachtig. De pony mag dan wel tussen de paarden lopen, maar hij doet er zeker niet voor onder. Mooie cijfers werden er genoteerd voor de zijgangen en de eenvoudige wissels. Het totale beeld straalde een fijne aanleuning uit, die de jury dan ook goed beloonde. De jury gaf als commentaar dat het een nette proef was en genoot van het constante beeld wat de combinatie afgaf.
Chantal: ‘Michael is een fijn gevoelige pony. We hebben er veel op geoefend dat hij zijn aandacht bij mij weet te houden. Het is een pony met zeer veel kwaliteit, het is erg leuk dat hij zo goed presteerd tussen te paarden. Hij toont veel aanleg voor de zijgangen, en pakt in de trainingen alle oefeningen makkelijk op.”

Ald Firt’s Michael

Ook de klasse Z2 schreef Chantal op haar naam met de uitblinkende Zaro, zij behaalden een super score van maar liefst 70%! Ze is nog maar 1,5 maand een combinatie met de ruin en weten steeds beter op elkaar in te spelen. Chantal was super tevreden over haar proef, er werd dan ook geen 6 op haar staatje genoteerd. Voor de zijgangen en galopwissels behaalden zij 8en. Zij reden een foutloze proef en lieten geen steken vallen. Chantal is erg trots dat ze met de ruin in zo een korte tijd de 70% heeft behaald.
Chantal: ‘Zaro liep echt super fijn, het is een paard met drie uitstekende gangen. Zaro pakt in de training de oefeningen snel op en toont al veel aanleg voor het hogere werk. Het is een paard met een goude karakter, hij gaat voor je door het vuur.’

De zusjes zijn ontzettend tevreden over deze selectie wedstrijd. Ze ervaren deze als een kroon op het werk van de afgelopen week, door in drie klassen bovenaan te eindigen. De meiden hadden de afgelopen week veel gefocust op het proefgericht rijden en hebben elkaar tot in de puntjes geholpen!