…….Devil Diamant N!

Deze maand is het alweer de tweede keer dat we iemand uitkiezen voor het het hoefijzer van de maand. Nadat u vorige maand heeft kunnen lezen dat Jessica het Hoefijzer van de maand was, hebben we deze maand gekozen om de 4 jarige ruin Devil Diamant N te kronen.

Devil Diamant N is als veulentje op Dressuurstal Nijpjes terrecht gekomen, met als stalnaam: Diesel.

Hij deelde een stal met leeftijdsgenoot Doerrak, en dit bleken ook ware maatjes te worden!
Op jonge leeftijd vond Diesel alles best spannend, regelmatig liet hij Doerrak voorop gaan als er iets te beleven viel.
Samen groeide ze op in de stallen van Dressuurstal Nijpjes tot 2 hele mooie paarden.
Diesel vond al snel alles wat minder eng en spannend, en begon een beetje brutaal te worden. Regelmatig nam hij een groom op sleeptouw, of kwam hij eerder aan bij zijn weiland of paddock dan dat de bedoeling was. Op 2 jarige leeftijd kwam dan ook de beslissing om beide heren te laten castreren.

De castratie verliep verder zonder problemen. In het voorjaar van Diesel zijn 3e levensjaar werd er begin gemaakt met het longeren. Hij bleek dit ontzettend goed op te pakken! Niet veel later konden we al een zadel erop leggen en voorzichtig hangen. Jessica en Chantal kregen hulp van Christina Labudzik die ook een behoorlijk aantal uurtjes in onze stallen te vinden is. Samen begonnen ze aan het zadelmak maken van Diesel.

In de zomer van 2011 bloeide Diesel op tot zeer braaf en leergierig paard. Ook werd er gekeken voor een wedstrijdnaam, deze kwam uit op: Devil Diamant N. Samen werd er doorgetraind totdat de winter van 2012 aankwam. Diesel moest gedwongen vakantie nemen ivm de strenge vorst. In het voorjaar van 2012 werd hij weer opgepakt en werd er ook is op ander terrein geoefend. Ook hier bleek hij totaal niet van onder de indruk te zijn. Op 27 mei stond zijn aller eerste Subli gepland te Bergen op Zoom. Hier won hij de 4 jarige met een topscore van 80,60%! Een week later scoorde hij weer op de Subli te Hagestein, 84,60% was wederom goed voor de overwinning op de 4 jarigen!

Vele media berichten schreven vol lof over dit nieuwe talent! Hij heeft zich van klein veulentje ontpopt tot een waar dressuurpaard! We zijn dan ook heel erg benieuwd wat hij in de toekomst nog voor ons in petto heeft. Voorlopig geniet hij nog lekker van zijn vrije tijd in de wei of paddock!


De volgende Hoefijzer van de Maand verschijnt de eerste week van Augustus op de website!