Op 14 september staat de IBOP weer voor de deur! Deze eendaagse test is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van een paard voor de dresuur- of springsport. Een jury beoordeelt het paard op stap, draf, galop, souplesse, houding en balans, rijd- en bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Voor een optimale voorbereiding richting de IBOP is er een oefenavond georganiseerd. Deze vond op donderdag 30 augustus plaats, KWPN jurylid Henriette Smits verzorgde de avond met professionele tips.

Chantal nam ook deel aan deze oefenavond met de 3 jarige merrie Evarelle, die in het bezit is van Sonja de Feiter uit Burg-Haamstede. Sonja lest zelf al enige tijd op Dressuurstal Nijpjes met haar andere merrie Avarelle, die ook de moeder van Evarelle is. Chantal kwam 2 jaar terug aan start op de IBOP met Avarelle.
Evarelle is een grote merrie uit de hengst Vivaldi die nu 2 maanden in training staat op Dressuurstal Nijpjes. Chantal rijd de merrie tot aan de IBOP test, en is zeer tevreden met de kwaliteiten van de merrie.

Chantal en Evarelle op de IBOP oefenavond

Chantal: “Evarelle staat nu ongeveer 2 maanden bij ons in training. Het is een hele grote merrie waar ik goed mee kan werken. Het was fijn om met de oefenavond mee te doen. We weten nu waar we nog wat meer op moeten oefenen, en het was handig om op ander terrein te oefenen al reageerde ze hier nauwelijks op. Ik ben erg benieuwd hoe de IBOP voor ons gaat verlopen!

Chantal met Evarelle en de vader van Sonja!