Evita geslaagd!

Wamel is een dorp in het Land van Maas en Waal in de Nederlandse provincie Gelderland. Vanuit Sint Laurens gezien niet meteen naast de deur. Toch reden Chantal en Jessica op 8 november naar het dijkdorp op de linkeroever van de Waal. In het plaatselijke, werkelijk schitterende paardencentrum De Dalhoeve nam Jessica met de 4-jarige merrie Evita (Vivaldi x Sandro Hit) deel aan de aanlegtest ‘IBOP’. De eigenaren, familie Van De Velde uit Hengstdijk (Zeeuws Vlaanderen), namen de vele kilometers voor lief en waren ter plaatse om de combinatie aan te moedigen.

Evita kreeg mooie cijfers, waaronder een 7.0 voor de draf, een 7.5 voor de stap en de galop en een 8.0 voor de aanleg als dressuurpaard. De hoog benige merrie slaagde voor deze test met 75 punten, waarbij de jury vermeldde dat het paard netjes werd voorgesteld, op een ontspannen en professionele manier.

Gepland is om Evita, die op dit moment drieënhalve maand in training is bij Dressuurstal Nijpjes, in de zomer van 2014 aan te bieden op de Centrale Keuring om in aanmerking te komen voor het keurpredicaat.

Via de KWPN website kun de uitslagen downloaden. Tevens vind je daar meer informatie over de diverse predicaten.