Grand Prix voor Jessica en Vigo N!

Schijndel, 27 februari 2014

“Ik heb mijn bewijs gehaald vandaag!”

“Wat voor bewijs? Je bewijs van goed gedrag?”

“Neeeee, mijn startbewijs voor de Grand Prix! Ben zo blij!”

Jessica en Vigo N kwamen vandaag voor het eerst aan de start in de Intermediair II, tijdens de subtopwedstrijd bij De Molenheide in Schijndel.

Vader Piet kon vandaag helaas niet mee en dat mag echt uitzonderlijk genoemd worden. Chantal en Jessica vertrokken samen om 12.15 uur naar het Brabantse land.

Jessica: “Afgelopen week heb ik perfecte begeleiding gehad van Chantal. Dat is echt geweldig, ze is voor mij onmisbaar. We hebben samen heel fijn kunnen toewerken naar de wedstrijd van vandaag. In de proef werd piaffe en passage gevraagd. Je kunt in het losrijden aftasten hoe scherp je hem kunt maken maar het blijft toch een beetje de vraag of hij het in de baan ook echt gaat doen, zeker zo voor een eerste keer. Maar Vigo deed geweldig zijn best, hij wilde echt voor me werken. Wij zijn samen zo één, dat gevoel werd vandaag weer bevestigd. Op het moment dat ik hem voor het eerst reed, heb ik gezegd dat ik met hem Grand Prix wil rijden en ben daar ook in blijven geloven. En wauw, vandaag hebben we dus echt ons startbewijs binnengehaald! Ik ervaar het als heel erg mooi en zeer bijzonder om dit zo samen te bereiken. Ik heb genoten tijdens mijn rijden en ben buitengewoon trots op Vigo!”

Met een hele mooie score van 65.92% behaalden Jessica en Vigo N de 1e plaats! De combinatie mag daarmee Grand Prix starten.

Jessica behaalde op 21-jarige leeftijd eveneens dit niveau, toen met de ruin Maquire. Zus Chantal start haar imposante ruin U’ve Got It N reeds in de Grand Prix.