Zaterdag 16 maart was er een sub top wedstrijd in Heinkenszand. Twee leerlingen van dressuurstal Nijpjes kwamen aan de start; Jolanda Bevelander en Annemarie Hertzberger.
Jolanda startte in de Prix St. George en in de Intermediair I.

Jolanda: “Het was weer even geleden dat ik op pad was geweest. Helaas maakte ik zelf een telfout in de serie en dat was jammer want daardoor bleef ik spanning houden in de galop.
Ik kon goed merken dat we in de training veel gewerkt hebben aan de draf, dat ging nu een stuk fijner dan voorheen. Ik kon Sunshine er beter aanhouden en ze toonde meer gedragenheid.
Ik ben zo blij met de vooruitgang die we boeken, we hadden ook nog eens een 8 voor de appuyementen! En dat alles door Jessica en Chantal. Op naar een stap hoger!”

Jessica en Chantal: “In de lessen met Jolanda hebben we de laatste tijd veel aandacht besteed aan de gedragenheid in draf. We gaan nu verder werken aan het doorsluiten in draf, de merrie laat zien dat ze daar aanleg voor heeft.
Bij Jolanda is het altijd leuk om te zien hoeveel enthousiasme ze heeft tijdens de lessen. We hopen zeker haar verder te begeleiden naar die stap hoger.”

In de Prix St. George scoorde Jolanda 63,49%, in de Intermediaire I scoorde ze 62,49%.

Annemarie startte in de klasse ZZ-Zwaar.

Annemarie: “Ik heb heel fijn gereden. Ook in de pirouetten krijg ik steeds meer controle, we scoorden nu zelfs een 7. Voor de uitgestrekte galop scoorden we een 8! Helaas verlies ik nog wat punten in de series.
Natuurlijk ben ik erg blij met de vooruitgang. Dit was een persoonlijk record!”

Jessica en Chantal: “In de lessen met Annemarie hebben we vooral gewerkt aan de voorbereiding van de pirouetten, daar verloor ze eerst nog teveel controle. Het is voor ons geweldig om te zien dat ze nu al in de proef kon uitvoeren waar we in de lessen aan hebben gewerkt!
Annemarie heeft een bepaald doel voor ogen, wij vinden het fantastisch dat ze keihard traint om dat te gaan halen!”

In de 1e proef scoorde Annemarie 63%, in de 2e proef 62 %.