Groeten vanuit Zuid Holland…

Dat is lang geleden! Herkennen jullie mij nog? Ik ben het, Balou, de oud-mascotte van dressuurstal Nijpjes! In april 2012 ben ik verhuisd naar Zuid-Holland. Daar werd ik met open armen ontvangen door hele lieve mensen. Zij houden zoveel van mij! Ik heb het er reuze naar mijn zin!

Ik ben jullie overigens niet vergeten hoor, zo is het niet.

Ik weet nog dat ik bij Jessica en Chantal kwam toen ik zo’n 6 maanden oud was. Ik was toen net een grote hond, een pluizenbol en iedereen vond dat superschattig. Je begrijpt dat ik ze allemaal vrij snel in the pocket had. Ik werd opgevoed door mijn stiefmoeder Flash, de eerste pony van de tweeling waarmee het voor hen allemaal is begonnen. Flash was geweldig lief voor mij, ze beschermde me voor alles. Als zij getraind werd, huppelde ik naast en achter haar alle oefeningetjes mee, dat vond ik geweldig! We waren echt 2 handen op 1 buik. Bovendien kon ik stiekem al een hoop leren en dat bracht mij later veel gemakken. Want ja, ik werd 3, was een plaatje om te zien en was best groot en sterk genoeg om die ukkepukken te dragen hoor….

En dus werd ik zadelmak gemaakt. Dat was mijn eerste promotie! Ik was namelijk eigenlijk bedoeld als gezelschapspony voor Flash, maar werd nu een heuse rijpony! Ik was overigens met een weekje zadelmak, want ik begreep natuurlijk wel wat de bedoeling was. Flash had mij verteld altijd goed op te letten, dus dat deed ik. Ik leerde veel, vond dat ook leuk en ben nooit echt stout of gemeen geweest. Waarom zou ik? Dat zit helemaal niet in mijn aard.

Toen ik alle oefeningen van het Z al lang beheerste en meerdere ponyruitertjes wegwijs had gemaakt in de wereld van de dressuur, ben ik gaan praten met Jessica en Chantal. Zij hadden het inmiddels best heel druk, deden echt hun best om mij de nodige aandacht te geven hoor, maar ik wilde toch wat meer van de wereld zien.

”Ik ben een prachtige en goudeerlijke pony, kan springen, dressuren en ben braaf op buitenrit. Zou er ergens misschien een meisje zijn die heeeeel blij met mij is? Die me gaat vertroetelen tot ik een ons weeg, die me gaat verwennen met klontjes, wortels en appels en die mijn beste vriendinnetje gaat zijn?”

Zo kwam het dat ik begin 2012 mijn nieuwe eigenaren leerde kennen. Het zijn schatten van mensen, ik heb echt zo geboft! En weet je? Dit jaar zijn we kampioen springen geworden! Hele prestatie hè?

Het gaat dus super goed met mij, hoop dat het met jullie net zo goed gaat en vond gezellig om ff bij te kletsen!

Voor het nieuwsbericht van april 2012 waarin het vertrek van Balou werd vermeld, klik hier.