Er is weer een nieuwe maand aangebroken, dus dat betekent dat er weer een hoefijzer van de maand wordt weggeven. Deze keer zetten we geen persoon in het zonnetje maar de bijzondere hengst Resonanz. Chantal is met Resonanz ongeveer 1,5 jaar een combinatie geweest en hij is onlangs verkocht naar een leerling van Coby van Baalen!

Resonanz heeft als afstamming Rohdiamant X Cordeur. Hij heeft tijdens zijn verrichtingsonderzoek in Warendorf (Duitsland) een klasse 1 kwalificatie behaald. Ook heeft hij meer dan 50 nakomelingen in de Verenigde Staten lopen, terwijl hij slechts twee seizoenen ter dekking heeft gestaan. Zijn nakomelingen zijn allemaal geprimeerd en verschillende zijn regelmatig terug te zien op de grotere dressuurwedstrijden: Dressage at Devon, Lexington, Virginia en Morven Park. Na zijn periode in de V.S. is hij naar Nederland verhuist om verder als rijpaard te worden opgeleid, een enkele keer dekte hij nog.

1,5 jaar geleden is Resonanz bij de zusjes Nijpjes in training gezet en vormde hij een combinatie met Chantal. Zij hadden duidelijk een goede klik met elkaar, zij hebben door de tijd heen een aantal mooie prestaties neergezet. Zij hebben in 2011 en in 2012 de Zeeuwse kampioenstitel weten te bemachtigen en behaalden op het Nederlandse Kampioenschap in de klasse Z2 een mooie 5e plaats! Ook wonnen zij afgelopen outdoor seizoen de Hoefslag Cup tijdens de Brabantse Ruiterdagen, ook in de klasse Z2! Uiteindelijk heeft Chantal de hengst in de klasse ZZ-licht uitgebracht met winstpunten.

De hengst heeft een erg leergierig karakter en beschikt over vele kwaliteiten. In de draf toont hij een mooie gedragenheid en de galop is goed bergopwaarts. Hierdoor springt hij zijn wissels erg mooi. Tijdens de hengstencompetitie behaalde Resonanz een 9 voor zijn stap. Kortom een paard wat uitblinkt in 3 zeer goede gangen! Hij heeft een superfijn karakter, op stal is het echt een schat van een paard. Hij houdt erg van de aandacht die hij krijgt en vindt het heerlijk als je met hem bezig bent.

Resonanz was een erg fijn paard om te rijden, ik heb altijd genoten van onze trainingen. Wanneer hij eenmaal voor je gaat heeft hij echt alles voor je over, dit zorgde ervoor dat hij de oefeningen snel oppakte. Ik kijk terug op een periode met vele mooie prestaties en mooie momenten. Ik ga dit paard nooit meer vergeten, aldus Chantal.

Dressuurstal Nijpjes wenst de nieuwe eigenaren, trainers Coby en Marlies van Baalen veel succes toe!