Hoefijzer van de maand.

Deze maand wordt het hoefijzer aan Sonja de Feiter gegeven.

Sonja is in februari met haar paard Avarelle Zeeuws kampioen geworden in de klasse L2 met 65,67%.

Voorheen heeft Sonja jaren met Kingsley gereden, die inmiddels 21 jaar is en nog lekker in de wei loopt. In 2007 kreeg Sonja een ongeluk met een jong paard waarbij haar arm gebroken en verbrijzeld was. Na dat ongeluk had ze haar rijlaarzen eigenlijk aan de wilgen gehangen.

Echter bij haar vader stond het jonge paard Avarelle (San Brentano x Bustron x Zortin) nog op stal. Toen deze merrie in 2009 haar 1e veulen had gehad heeft Sonja haar met behulp van haar vader toch zelf zadelmak gemaakt.

Sonja kreeg weer plezier in het rijden en is vanaf april 2010 gaan lessen bij Dressuurstal Nijpjes.

In 2011 heeft Avarelle een hengstveulen gekregen van de hengst Ampère.

Het veulen “Glenn”vader Ampere

In 2012 heeft Avarelle een tijdje bij dressuurstal Nijpjes in training gestaan en Chantal heeft met haar de IBOP gereden. Zij behaalden een score van 77 punten en met de eerder verkregen 75 punten voor exterieur betekende dat het predikaat STER voor Avarelle!

Avarella onder Sonja de Feiter

Ook de dochter van Avarelle, Evarelle genaamd (Vivaldi x San Brentano x Bustron) is in training geweest bij dressuurstal Nijpjes. Ook met haar is de IBOP gereden waarbij Evarelle een 8 voor de galop mocht ontvangen!

Op de foto mede eigenaar, fokker en vader van Sonja. Samen met Chantal Nijpjes en het paard Evarelle

Sonja is 39 jaar en woont in Burgh-Haamstede. Samen met haar vriend Cees Snijders heeft ze een Zuid-Europees restaurant, genaamd ” SenCe” (de naam is een samenvoeging van hun namen; Sonja en Cees). In het restaurant aan de Hoge Zoom te Burgh-Haamstede verkopen ze pizza, pasta, vis- en vleesgerechten. Voor meer info zie www.restaurantsence.nl

Chantal en Jessica: “Sonja is een zeer gedreven en gemotiveerde leerlinge en heeft veel doorzettingsvermogen. We feliciteren haar met het behalen van het Zeeuws Kampioenschap en al haar andere mooie resultaten!

Haar beide paarden beschikken over veel talent en een fijn karakter; wij hebben de merries dan ook met veel plezier in training gehad voor de IBOP”.