Vanuit het Sportpaard (dd. 19/10/2010):

Heinkenszand Inmiddels is het al weer twee jaar geleden dat de eeneiige tweeling Chantal en Jessica Nijpjes Stal Hexagon verliet om zelf een bedrijf op te zetten. En niet zonder succes, naar nu blijkt. Na vele prijzen in de basissport en voor beide een kampioenstitle afgelopen zomer in het Z1 en het Z2, hebben de zusjes de subtop in het vizier. Afgelopen weekeinde debuteerden Chantal en Jessica beide met een jong paard in het ZZ-Licht en wisten ieder een proef op hun naam te schrijven.

Jessica Nijpjes won de eerste proef met Vigo N (v. Flemmingh) met 66.09%. Chantal werd hier met William (v. Rubiquil) derde. In de tweede proef pakte Chantal de overwinning door William naar een score van 67.42% te sturen. “Dit voelt echt als een kroontje op ons werk” vertelt Chantal Nijpjes. “Na 8.5 jaar werkzaam te zijn geweest bij Stal Hexagon moesten we twee jaar geleden toch echt in het diepe zwemmen. Dat we dan vandaag beide in het ZZ-Licht debuteren met een eerste prijs, dat maakt je dag echt wel compleet.”

Vigo N is in egendom van de zusjes Nijpjes. “Hij heeft veel aanleg voor het hogere werk en daarom hebben we besloten om hem na het NK een tijdje thuis te laten en het Z2 over te slaan om hem daarna door te kunnen starten”, vertelt Jessica. “Ik was erg tevereden over zijn debuut. De eerste proef had hij wat spanning. De tweede proef was hij veel beter bij de les. De zijgangen in draf en de uitgestrekte gangen leverden ons goede punten op.”

Ook voor Chantal en William was het de eerste keer ZZ-Licht met William. “Zijn drafgedeelte ging heel fijn. De kwartpirouettes waren de eerste proef nog wat onwenning, maar deze gingen de tweede proef al veel beter. Zijn zijgangen in draf leverden veel achten op. We kregen van de jury een compliment dat we beide keurig afgewerkte proeven reden met een fijn beeld.”

[. . . ]

Het volledig artikel kan worden teruggelezen in Het Sportpaard van Dinsdag 19 oktober 2010.