Afgelopen woensdag vertrokken Jessica en Chantal Nijpjes naar het NK in de Steeg. Dit keer komen Chantal en Jessica aan de start met William en Vigo. Chantal in de klasse ZZ-licht en Jessica in de klasse ZZ-zwaar . Het in een evenement duurt van 8 t/m 13 Juni. Het is een erg groot en mooi evenement in Landgoed Middachten.

Chantal kwam als eerste van de twee aan de start op de donderdag, de klasse ZZ-zwaar gaat op de zaterdag van start.

Chantal” Ik ben blij met het verloop van het NK, en dat ik door mocht naar de 2e dag. In de eerste proef voelde het draf gedeelte erg fijn aan, wat beloond werd met een 8 voor beide schouderbinnenwaartsen. Het hele galop gedeelte mocht wat meer bergop. De eerste proef werd beloond met een percentage van 63,71. Ik ben blij dat ik uit de 32 combinaite’s die aan de start kwamen als 13e door ging naar de 2e dag, in totaal mochten er 16 door. Na de 2e dag ben ik uiteindelijk 15e geworden. Ik vind het NK een mooie afsluiting op de klasse ZZ-licht. En ga hem nu door trainen voor de Prix. st George.”

Jessica heeft de 2 dagen gebruik kunnen maken om op het wedstrijdterrein te trainen, waarbij Chantal haar begeleid. In de klasse ZZ-zwaar komen 20 combinatie’s aan de start waarvan er 16 doorgaan naar het 2e onderdeel.

Jessica” Ik ben blij over hoe Vigo aanvoelde in me proef, me draf gedeelte bleef hij er super aan. Het was voor Vigo nog maar de 6e wedstrijd op dit niveau, ik ging er dan ook met weinig verwachtingen naar toe. Ik heb zelf in allebei me pirouette fouten gemaakt, dit koste met een plaats voor de tweede dag. Vigo heeft de afgelopen tijd veel progressie gemaakt en ben al blij dat ik hier aan deel heb mogen nemen. Uiteindelijk ben ik 17e geworden, de percentage’s zaten ontzettend dichtbij elkaar het is dan even balen dat je 17e wordt.”