Hoe balorig kun je zijn?

Het is alweer zo’n drie jaar geleden dat ik bij Dressuurstal Nijpjes terecht kwam. Ze zeggen wel eens dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt…. Als dat zo is, kan ik je zeggen dat in mijn geval de tijd ook wel eens heeft stilgestaan hoor.

‘Respect’ stond wel in mijn woordenboek, maar het was echt heeeeeel klein geschreven. En het woord ‘vertrouwen’ is er later pas ingezet.

“Je bent niet altijd zo gemakkelijk” zeiden ze. Ik heb dat natuurlijk wel gehoord en eigenlijk hebben ze gelijk. Ik heb geen slecht karakter, maar ik hèb wel een karakter. Zo eentje waar je niet omheen kunt. Het is, zeg maar, nogal een energieveld en daar laat ik lang niet iedereen in! Kijk, mijn naam betekent niet voor niets ‘tegendraads’.

Enfin, ik kwam dus bij Jessica en Chantal terecht. Wel verstandig van mijn eigenaren hoor, maar sjonge jonge, die tweeling heeft werk aan mij gehad! Omdat ik me daar inmiddels een beetje voor schaam, vertel ik liever over andere zaken.

Zo ben ik bijvoorbeeld al meerdere keren in de wedstrijdring verschenen en dat doe ik eigenlijk heel erg goed. Samen met Jessica ben ik begonnen in het M1 maar al na een paar wedstrijden zijn we doorgegaan naar het M2 en meteen daarna naar het Z1. Ik heb nu 3 wedstrijden in het Z1 gelopen en Jessica is super tevreden over mij. Tijdens Zeeland Outdoor werden we zelfs een keer 1e met 227 punten!

Afgelopen weekend ben ik met mijn eigenaresse Stephanie van Splunder gestart in het L2. Ik heb echt super mijn best gedaan en niet voor niets; we behaalden een score van 197 punten! En mijn laatste wedstijd een persoonlijk record van 240 punten!

Andere weetjes over mij:

  • ik ben heel graag buiten
  • als op stal de dag anders loopt dan anders, laat ik duidelijk horen dat me dat niet geheel koud laat
  • mijn vader is de springhengst Balougran Z
  • Jessica zei eerder over mij: “Balorig Z is een paard met een verhaal. Hij kwam bij ons als erg moeilijk paard en staakte enorm. Toch heb ik zijn vertrouwen weten te winnen en daar ben ik trots op. Je moet hem duidelijkheid geven, maar daarnaast moet je hem ook in zijn waarde laten. Als je hem die duidelijkheid geeft, wordt hij daar sterker en zekerder van.”

En vers van de pers:

Ik heb zojuist het hoefijzer van de maand oktober gekregen. En eerlijk is eerlijk, het ijzer zit me als gegoten! Joh, wat ben ik trots! Ik kreeg er ook nog eens hele mooie woorden bij:

“Balorig…, je hebt een moeilijke en lange weg afgelegd en je hebt het ons zeker niet gemakkelijk gemaakt. Je hebt je ontwikkeld tot een volwaardig en goed wedstrijdpaard, je hebt vertrouwen gekregen in je ruiter en je hebt ons als ruiter ook vertrouwen gegeven in jou! We zijn bijzonder trots op je ontwikkelingen, je prestaties en gewoon ook echt op jou! Daarom krijg jij het hoefijzer van de maand!”

Rest mij te zeggen dat ik wellicht niet de kortste weg en ook niet de gemakkelijkste heb gekozen, maar dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat ook ik er uiteindelijk ben aangekomen. Daar ben ik trots op! Het ontvangen hoefijzer heb ik veilig opgeborgen, het heeft het mooiste plekje in mijn hart!