Hoefijzer van de maand juni

Juni 2012, Baarle Nassau…..

“Je gaat verhuizen”

“Verhuizen???”

“Ja, je gaat in Zeeland wonen”

Zeeland! De zoute zee, de wind en de ruimte. Ik maak een vreugdesprongetje in mijn stal!

Omdat ik nog erg jeugdig was en net zadelmak werd ik eerst bij Dressuurstal Nijpjes gestald. Chantal en Jessica zouden mij heel veel gaan leren. Ik ben best een heel slim paard, maar ik heb natuurlijk wel een beetje uitleg nodig.

Oh! Ik zal me eerst eens voorstellen! Excuses!

Ik ben Digo, ik werd geboren in 2008.

Mijn vader is de bekende hengst Johnson.

Mijn eigenaresse is Ineke Stevense.

Uhm, waar was ik gebleven? Oja, de training…. Wauw! Ik moest veel leren hoor. Maar het ging best heel goed.

En mede omdat het zo goed ging, mocht ik met Chantal mee op wedstrijd. We zijn in de klasse L2 gestart en volgens mij heb ik dat geweldig gedaan. We scoorden meerdere keren rond de 70%.

Omdat ik al heel veel geleerd heb en omdat Ineke en ik het rijden nu samen gaan oppakken heb ik Dressuurstal Nijpjes verlaten. Ik kom er nog wel eens hoor; ik moet namelijk nog heel veel meer gaan leren. De zusjes willen mij en Ineke daar graag bij helpen en dat vind ik hartstikke leuk!

Chantal: “ Ik had echt een klik met Digo. Het is een wakker paard met een fijn karakter. Hij is ijverig en wil graag voor je werken.

Ik vind het jammer dat hij onze stal verlaten heeft maar ik vind het heel leuk om te zien dat hij het samen met Ineke goed doet. Ineke blijft nog bij ons lessen dus ook Digo zal ik dan nog regelmatig terugzien”.

Chantal en Jessica wensen Ineke veel plezier en geluk met Digo en geven het symbolische hoefijzer deze maand aan hen!