Voor de maand September hadden we het moeilijk met het kiezen van een nieuwe Hoefijzer van de maand. Er waren vele goede prestaties verzet, maar de uiteindelijke winnaar is niemand minder dan Valesca Lefeber!
Deze fanatieke amazone lest al heel wat jaartjes samen met haar zus bij Dressuurstal Nijpjes. Met diverse paarden behaalde ze de klasse Z2.

2 jaar geleden werd haar huidige paard aangekocht, de toen nog 3 jarige Classic Black. Samen met Jessica en Chantal heeft ze deze opgeleid naar haar huidige niveau; de M2.
Afgelopen winter sloot Valesca de klasse L2 mooi af door Zeeuws Kampioen te worden. In de klasse M1 werd ze kampioen op Jumpin’ de Weel, en wonnen ze de finale van Zeeland Outdoor. Door een teveel aan winstpunten moest ze gedwongen M2 starten, maar ook dit ging de combinatie goed af. Met als tweede wedstrijd in de klasse M2 werden ze wederom Zeeuws Kampioen, en mogen ze Zeeland weer vertegenwoordigen op het NK!

Jessica: Valesca is een fijne leerling om les aan te geven, ze pakt dingen snel op en leert snel. Toen Classic Black werd aangekocht was ze net zadelmak, nu 2 jaar verder hebben ze al hele nette prestaties neergezet. Valesca gefeliciteerd, en succes op het NK!