Zeeuwse kampioenschappen – de resultaten

RESULTATEN zaterdag 10 AUGUSTUS

Zo half in de middag is het gezellig druk op het terras bij De Kroo. Een tosti, koffie, thee, een praatje pot, een slapende hond, alles is aanwezig. Het zonnetje maakt het allemaal nòg aangenamer. Onopvallend tussen het publiek zit een man. Hij heeft een driepoot bij zich en kijkt wat om zich heen.! Een paard komt de ring in dansen, de man met de driepoot heeft zich stilletjes opgesteld bij de A, op passende afstand van de ring….

…. Jessica start met Devil Diamant N haar finaleproef in het M2.

Jessica: “Devil diamant Nl voelde ook vandaag weer fijn aan. Hij liep mooi gedragen, bergop en in een constant tempo door de proef. Ik ben zeer tevreden en blij! Ik heb fijn gereden en de uitslag is natuurlijk fantastisch. Daar doe je het voor, dat is waar we de laatste tijd naar toe hebben getraind en het is geweldig als het dan allemaal lukt. Ik ben supertrots op Devil diamant en kijk uit naar Ermelo!”

Begin van de avond, zo tien voor zes, kwam de man met de driepoot weer in actie. Dit keer voor zijn andere dochter. Chantal startte met Checavara N haar finaleproef in het Z1.

Chantal: “Checavara N liep zo fijn! Ik heb bijzonder genoten gedurende mijn finaleproef. Van de jury kreeg ik complimenten voor de manier van voorstellen van Checa en voor de nette afwerking van de proef. Dat is natuurlijk geweldig, dat geeft net dat beetje extra jeu aan het protocol. Ik ben superblij en apetrots!”

Jessica en Devil Diamant N werden zeeuws kampioen M2 met een percentage van 68.33

Chantal en Checavara N werden zeeuws kampioen Z1 met een percentage van 69.40

Zaterdag klasse L2

Valesca met Enjoy N

65,7%, 2e plaats

Valesca werd met Enjoy reserve kampioen in de klasse l2. Na een spannend finale behaald de combinatie een mooi tweede plaats. Enjoy gedroeg zich voortreffelijk, ze lieten mooie onderdelen zien.

RESULTATEN vrijdag 9 AUGUSTUS

M2

Jessica met Devil Diamant N

62.83%, 2e plaats

Jessica met Sambucco

59.50%, 3e plaats

Jessica: “Devil diamant N voelde fijn aan, ik kon er gedurende de proef goed aan blijven rijden en ik was dan ook zeker tevreden. Aan Sambucco had ik iets meer werk, maar we lieten geen steken vallen. Ook met hem kwam ik tevreden de ring uit. Toen ik mijn punten hoorde, moest ik wel even slikken, tja, ….wat moet ik zeggen… spreken is zilver, zwijgen is goud.”

Z1

Chantal met Checavara N

67.94%, 1e plaats

Chantal: “Ik heb heerlijk gereden, Checavara N liep echt een fijne gedragen proef. Hij was super aan de hulpen en voelde erg los in zijn lijf. Ik heb echt genoten! We scoorden 8-en voor de appuyementen en voor de uitgestrekte gangen; een mooie cijferlijst met een mooi commentaar! Ik ben onbeschrijfelijk trots op hem en ontzettend blij dat Checa ons eigen paard is.”