Op 20 februari werd er een selectie wedstrijd gehouden van de MacRider cup op Manege de Eendracht in Vrouwenpolder.
De MacRider Cup is een competitie voor de klasse L, M, Z en ZZ-licht/ZZ-zwaar. De competities worden verreden op stallen die zich daarvoor aanmelden. Er rijden telkens 4 tot 5 ruiters van dezelfde klasse tegelijkertijd in de ring. Er hoeft geen proef te worden gereden, maar daarvoor in de plaats is het de bedoeling dat je voor jezelf rijd, en krijg je aanwijzingen en tips van een deskundige ruiter uit het MacRider Team. Er wordt gekeken naar de reguliere criteria die ook voor een proef gelden, maar daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de manier van rijden. Uiteindelijk mag er één ruiter of amazone per klasse door naar de volgende ronde. De volgende ronde is de regionale selectieronde. Na de regionale selectieronde volgen de kwartfinale, halve finale, en uiteindelijk; de finale.
De finale zal beoordeeld worden door internationale juryleden. In iedere klasse valt er uiteindelijk een winnaar, deze winaars worden een jaar lang gesponserd door MacRider.

Jessica en Chantal namen beide deel aan een selectiedag. Chantal verscheen aan start met de imponerende hengst Chekavara N in de klasse L. Jessica kwam met Zanta Zinzy in de klasse Z aan start, en met Vigo in de klasse ZZ-Zwaar.
Alle 3 de paarden lieten zich van hun beste kant zien op deze selectiedag. Jessica en Chantal waren dan ook met alle 3 de paarden door naar de volgende ronde.
Chantal: “Het was een leuke dag om aan mee te doen. We kregen lovend commentaar en goede tips. Ik ben heel erg blij dat we met alle paarden door konden gaan naar de volgende ronde. Hopelijk gaat de volgende ronde net zo goed, en we hopen dan ook dat we nog ver kunnen komen!”
Jessica: “Erg leuk dat deze competitie wordt georganiseerd in Nederland. Het is een uniek idee met een leuke opzet dat veel mensen trekt. Het was erg leuk om aan mee te doen, net als Chantal hoop ik dat we nog ver zullen komen!”

Op Paard&lifestyle verscheen een leuk stukje over Jessica en Chantal:

“Het niveau van rijden was van zeer goede kwaliteit en we denken daar dan ook enorm veel talent te hebben gescoord! Zo kregen wij die middag onder andere de zeer talentvolle en bekende tweelingzusjes Chantal en Jessica Nijpjes in de baan.

In de klasse L wist Chantal Nijpjes zich te kwalificeren, die met haar paard Chekavara een hele talentvolle combinatie vormt.

In de klasse Z kregen wij het weer moeilijk, want een ieder die aan het rijden was wist zeer goed waar zij mee bezig waren. Daarom werd besloten om weer twee combinaties te selecteren en wel de 26-jarige Jessica Nijpjes met Zanta Zinzy.

In de klasse ZZ-zwaar kregen wij weer Jessica Nijpjes in de baan, nu met haar paard Vigo N. Het is erg fijn om naar haar manier van rijden te kijken. We zagen echt een duidelijke interactie tussen de amazone en het paard, waardoor ook zij zich wederom wist te selecteren.

Het was een weekend waarin wij zeer goede paarden hebben gezien en wij denken echt wat supertalenten gevonden te hebben!!!”

Het volledige artikel met de uitslagen kunt u *hier* lezen.