Jessica en Chantal startten gisteren beiden op de Zeeuwse Kampioenschappen in Vrouwenpolder. Op het mooi aangeklede terrein van Manege “De Eendracht” werden zij beiden Zeeuws Kampioen. Jessica deed dit in het Z1 met haar paard Vigo N en Chantal met William in het Z2.

Jessica en Vigo zetten twee constante proeven neer. In de eerste proef behaalden zij een score van 65.4% wat goed was voor een eerste plaats en een startplaats in de tweede proef. Vigo bleef in de tweede proef mooi constant en maakte geen fouten, dit resulteerde in een score van 66.32%. Hiermee werden zij op overtuigende wijze Z1 Kampioen van Zeeland en mogen zij aan de start verschijnen op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo.

Chantal startte William in de klasse Z2. Zij reden een mooie eerste proef welke werd gewaardeerd met 65% en een tweede plaats. De eerste 8 combinaties van de proef mochten ‘s middags de Kür op Muziek rijden. Hierin behaalden Chantal en William een score van 68.5%, overall was dit genoeg om de titel Zeeuws Kampioen Z2 te veroveren. In het Z2 was slechts één startplaats op de Nederlands Kampioenschappen en Chantal en William zullen in het Z2 paarden dus als enige Zeeuwse combinatie aan de start verschijnen.

Jessica en Chantal waren dan ook erg blij met deze resultaten: “Vigo zette wederom twee fijne proeven neer; goed om te voelen dat hij inmiddels constant in zijn wedstrijden blijft! En dit geeft vertrouwen voor het NK. Vigo werd afgelopen winter al een keer derde op het NK Z1 en wij zijn er op gebrand om dit toch al mooie resultaat te verbeteren. Chantal en William maakten hun favorieten rol waar. Dit kampioenschap was een kroon op hun werk en de mooie prestaties van de afgelopen tijd. Wij hebben zin in het Nederlands Kampioenschap en gaan er, net als voor dit Zeeuws Kampioenschap, helemaal voor!”

Foto´s van de prijsuitreiking: