Vandaag 15 maart is Jessica Nederlands Kampioen geworden met de hengst Chekavara N.
Vandaag 15 maart is Jessica Nederlands Kampioen geworden met de hengst Chekavara N.
Zij zetten een keurige proef neer en behaalden een score van 67,67%, dit was goed voor de gouden medaille!

Deze ochtend mocht ze de baan in stap verkennen, zodat de hengst kon wennen aan de entourage. Hij liet zich niet echt afleiden door de mooie aankleding van de hal.
Tijdens de proef kon Jessica zich goed concentreren en dit uitte zich ook in haar rijvaardigheid. Er werden achten genoteerd voor de uitgestrekte gangen en de schouderbinnenwaarts. Voor Jessica is dit de eerste gouden medaille met een eigen paard op het NK, ze is hierdoor ook extra trots!

Samen met haar zus Chantal heeft Jessica naar het Nederlandse Kampioenschap toegewerkt. De afgelopen week werden er heel wat strenge blikken op de combinatie geworpen en was goed niet goed genoeg. Het moest perfect zijn. De zusjes hebben keihard aan het proefgericht rijden gewerkt, zodat ze in Harmelen niet voor verrassingen kwamen te staan. Jessica blikt zelf terug op een goede voorbereiding.
Na het kampioenschap wordt de hengst weer ‘teruggeven’ aan zus Chantal, zij zal hem overnemen en verder africhten.

Jessica: “Aan de ene kant vind ik het jammer dat we niet meer samen aan start zullen komen, maar we mogen terugkijken op een aantal hele mooie wedstrijden met bijbehorende resultaten. Aan de andere kant, kijk ik er enorm naar uit om Chantal verder te begeleiden naar de Z-klasse. We gunnen het elkaar enorm en dat is super fijn!”

Ook leerlinge Sonja de Feijter is aan start gekomen tijdens het NK. Zij behaalde een mooie 6e plaats met 66% in de klasse L2.
De zusjes hebben haar begeleid tijdens het losrijden.