Afgelopen weekend werden de laatste selectiewedstrijden verreden voor het NK ZZ-Licht.

Jessica en Chantal startten in de selectiewedstrijd voor district Zuid welke in Hulten plaatsvond. Deze laatste selectiewedstrijd werd, net als de andere selecties voor Zuid, druk bezocht. Het deelnemersveld was wederom groot en ondanks de kou kon deze wedstrijd op een behoorlijk aantal toeschouwers rekenen.

Jessica en Vigo zetten een goede proef neer welke resulteerde in een score van 68.4% en een derde plaats!

Jessica: “Vigo was erg in vorm; hij zette een mooie constante proef neer waarin hij zeer veel expressie in de draftour toonde. Hier scoorden we dan ook veel 7ens en 8en voor! Helaas maakte ik zelf een foutje op de laatse A-C lijn waardoor de score toch iets bleef steken. Na afloop kreeg ik nog een compliment van jurylid J. Peeters over mijn proef en dat is natuurlijk altijd leuk! Ik kijk zeer tevreden terug naar deze proef en naar het algemene verloop van de selectiewedstrijden.”

Chantal: “Ik ben erg trots op mijn zus; dat zij de halve finale bereikt heeft is natuurlijk super! In het ZZ-Licht verscheen ik aan de start met William. Jurylid J. Peeters complimenteerde ons met onze draftour. Hij beoordeelde onze proef met 65%. Helaas heb ik zelf in het galopgedeelte wat steken laten vallen waardoor de proef geen representatief beeld gaf van ons kunnen. Dat is erg jammer.”

Chantal behaalde een score van 62.9%. Op dit moment is het nog onduidelijk of Chantal door is naar de halve finale. Jessica is in ieder geval wel door en kijkt er naar uit om haar proeven te kunnen laten zien in Uden.

Vigo N