De dag na de kwart finales was het tijd voor de halve finales. Op zaterdag 23 juni vertrok het team van Dressuurstal Nijpjes wederom naar Heerjansdam. Op het Sportpark De Molenwei organiseerde de MacRider Cup haar regionale selecties. Jessica kwam wederom met 4 andere combinaties de ring in. Dit keer hadden ze als coach Grand Prix ruiter Aat van Essen. Ook hij was erg te spreken over de kwaliteiten van Vigo N.
Na afloop van de ZZ-Zwaar rubriek kwam dan ook het heugelijk nieuws dat Jessica in de finale zit!
Aan het eind van de middag kwamen alle finalisten bijeen in de grote ring en kwam het moment om de coaches te kiezen die hun de komende periode gaan trainen voor de finale.
Van iedere klasse gaan er 5 door naar de finale. De namen van de finalisten werden in bekers gedaan, en een medewerker van het MacRider team haalde iedere keer een naam van een finaliste eruit. De naam van Jessica kwam helaas als laatste uit de beker, dus bleef er maar 1 coach over. Deze coach was Maarten Stek, kader rijder van de aangepaste sport. Hij zal Jessica en Vigo N de komende weken gaan trainen richting de finale.
De finale vind plaats op 25 augustus te Gameren. We zijn heel benieuwd hoe Jessica en Vigo N het de komende tijd gaan doen richting de finale!

Jessica: “Vandaag zijn we terug gegaan voor de halve finale. Ik kon wederom fijn rijden, en onze coach was er ook zeer over te spreken. Het was jammer dat mijn naam als laatste uit de beker kwam en ik geen coach meer kon kiezen. Toch ben ik blij met de coach die we nu hebben. Ik ben heel benieuwd hoe we het gaan doen richting de finale en kijk er dan ook erg naar uit!”