Op zondag 16 december deden Chantal en Jessica mee met de wedstrijd in Vrouwenpolder, zij namen 3 jonge paarden mee om hier meer ervaring op te laten doen. Alle drie de paarden kwamen aan de start in de klasse L2. Voor Sambucco en Diesel N was dit een mooi oefenrondje voor de deelname aan de Subli jonge paarden Kampioenschappen op 28 december. Het is erg fijn dat de paarden nog een keertje voor deze wedstrijd mee konden, in Ermelo is de rijbaan altijd mooi aangekleed en er is genoeg te zien voor de paarden.

Voor Digo was het de tweede keer dat hij mee op wedstrijd werd genomen. Tijdens het losrijden toonde hij nog enige spanning, voor hem is het belangrijk dat hij meer ervaring krijgt op de wedstrijden. De andere paarden tijdens het losrijden waren voor hem erg spannend, maar toen hij de ring betrad vloeide deze spanning helemaal weg. Hij liet fijne onderdelen zien, zoals het wijken en de uitgestrekte gangen waren erg fijn. Hiervoor werden dan ook de 8en genoteerd op het protocol, zij scoorden 190 punten en een vierde plaats. Verbeterpuntje was het halthouden, hieraan zal de komende tijd in de trainingen extra aandacht aan worden besteed.
Chantal: ‘Digo is een leergierig en fijn paard om te rijden, hij heeft veel plezier in zijn werk en hij blijft zich goed ontwikkelen. In de toekomst kan hij nog veel bereiken!’

Digo

Jessica startte Sambucco, de combinatie liet ook een erg mooie proef zien wat resulteerde in een mooi puntentotaal van 191punten en een derde plaats. Sambucco vond de ramen van de kantine wat spannend, maar dit was een mooi leermomentje voor de ruin. Tijdens de trainingen besteden zij nog veel aandacht aan het bij de les houden van de ruin, hij is tijdens de proeven nog iets te snel afgeleid, hier moet hij meer ervaring in krijgen. Jessica kijkt uit naar de Kampioenschappen, Sambucco heeft zich al goed bewezen tussen de jonge paarden. Bij de voorrondes van de Subli cup behaalde hij zelfs 2x een eerste plek! In het eindklassement staan ze op een mooie tweede plek in de ranking.

Sambucco

De topper van de dag was Devil Diamant N, hij behaalde samen met Jessica een eerste plaats met een puntentotaal van 203! Devil Diamant N is een paard met veel souplesse en uitstraling, hij beschikt over 3 zeer goede gangen met veel gedragenheid. De proef verliep vrijwel foutloos en gaf een mooi constant beeld af. In de voorrondes van de Sublicup heeft hij super goed gepresteerd met 3x een eerste plaats op zijn naam, gaan zij aan kop in de ranking. Op 28 december zal hij dan ook aan de start komen in Ermelo!

Devil Diamant N

Dressuurstal Nijpjes is ontzettend blij dat zulke talentvolle jonge paarden op stal hebben staan. Allemaal lieten ze erg mooie onderdelen zien en hebben veel ervaring opgedaan tijdens de wedstrijd. Vanuit hier zal er weer verder getraind worden!

Ook leerling Sonja de Feiter presteerde goed in de klasse L2, zij behaalde een mooie 2e plaats met 193 punten. Haar paard Avarelle heeft voor de IBOP afgelopen voorjaar enige tijd bij Dressuurstal Nijpjes in training gestaan.