Naast de basis klasses werd op Stal de Kroo ook op nationaal niveau gereden. Op zaterdag en zondag kwamen de zusjes Nijpjes aan start in de Subtop klasses. Jessica reed met de mooie ruin Vigo mee in het ZZ-Zwaar, Chantal kwam op zondag aan de start met haar stoere schimmel in de klasse Prix st George en ook in de Intermediaire I.

Naast de basis klasse en de hogere dressuur werd voor 4,5 en 6 jarige paarden ook iets georganiseerd. Chantal en haar mooie hengst Chekavara deelde mee aan de Subli Cup. Voor Chantal en Chekavara was dit de tweede keer dat ze aan de start kwamen in deze Cup. In Hagestein was de eerste keer voor deze combinatie. Dit pakte zeer goed uit, met een mooie score van 78,5 punt behaalde dit duo een sterke eerste plaats in Hagestein. Al vroeg in de ochtend kwamen Chekavara en Chantal aan de start, met een nette proef behaalde ze werderom een sterk resultaat van 78,45 punten, dit was goed voor een mooie tweede plaats.

Chantal “Dit was voor Chekavara de tweede keer dat hij mee loopt aan de Subli Cup. Ik ben dan ook zeer tevreden met deze dag. Hij was wel wat hengst in mijn proef dat was jammer, desondanks kon ik mijn oefeningen nog goed afmaken. De jury was erg positief over hem. Ik ben ontzettend blij met hem als ons paard”.

Chekavara N en Chantal Nijpjes

In de klasse Prix st George kwam Chantal met U’ve got it ook aan de start, ze zetten een mooie constante proef neer die vooral in de zijgangen gewaardeerd werden met achten. In het galop gedeelte liet de combinatie zien dat ze de laatste tijd veel progressie heeft gemaakt in de galop tour.

Chantal “Over de Prix st George was ik ontzettend tevreden, hij bleef in de hele proef mooi constant. Ik kon er fijn aan blijven rijden. Voor mijn draf gedeelte behaalde ik mooie cijfers. In de Intermediaire 1 was ik niet tevreden, ik had storingen die ik normaal nooit heb. Jammer dat de Intermediaire I niet fijn liep, maar ik kijk terug naar een fijne proef in de prix st George”.

U’ve got it en Chantal Nijpjes

Naast een druk programma in de basis klasse kwam Jessica met Vigo N uit op nationaal niveau, ze starten de fijne ruin in de klasse ZZ-zwaar. In de eerste proef eindige Jessica op een prima ex equo derde plaats. Ze deelde deze plaats met Patrick van de Meer, hier behaalde de combinatie een mooie score van 66,29%. In de proef kwamen vooral de uitgestrekte gangen mooi naar voren. In het galop gedeelte was de verzameling al beter vol te houden. In de tweede proef toonde Vigo teveel spanning in het galop gedeelte waardoor er onderdelen niet goed getoond konden worden. Hier bleef de score steken op 61,57%.

Jessica “In mijn eerste proef kon ik Vigo mooi bovenin houden, en de controle in galop was ook al beter dan vorige proeven. Mijn uitgestrekte gangen gingen erg goed. In mijn tweede proef was het jammer dat we wat steken lieten vallen. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd met Vigo”.

Vigo N en Jessica Nijpjes